Poliisi purki kopiointilaitteet Valkeakosken ABC-asemalta – tankkaajien uusittava pankkikorttinsa

Sisä-Suomen poliisi varoittaa bensa-automaattien käyttäjiä kortin kopiointilaitteista. Polttoaineasemille asennettuja kortin kopiointi- ja tunnusluvun kuvaamislaitteita havaittiin 2.7. Pälkäneellä ja 10.7. Valkeakoskella. Molemmat asemat ovat ABC-ketjun kylmäasemia.

Pälkäneellä poliisi purki kopiointilaitteen 2.7. Sammontie 3 kylmäasemalta. Valkeakoskella poliisi purki 10.7. Mahliankatu 2:n kylmäasemalta kaksi kopiointilaitetta. Valkeakoskella laitteet oli asennettu molempiin mittareihin.

Poliisi pyytää juuri ennen purkamisaikaa automaateilla asioineita ihmisiä olemaan yhteydessä pankkiinsa ja uusimaan käyttämänsä maksukortit.

– Mikäli tankkaus on tapahtunut aiemmin tai epäilee joutuneensa toisaalla vastaavan rikoksen uhriksi, mahdollisena vaihtoehtona on myös ulkomaanostojen ostorajojen laskeminen pankin kautta, jolloin korteilla ei pitäisi määrätyn rajan ylittäviä ostoja ilman rajan korottamista tekemään, poliisista kerrotaan.

Tankkaamishetkellä tulisi myös aina peittää sormet tunnuslukua syöttäessä. Kamera on usein ollut asennettuna suoraan näppäimistön yläpuolelle tai sivulle.

Rikoksesta epäiltyjä ei ole tiedossa

Poliisi selvittää rikoksia petoksen yrityksinä, eikä rikoksesta epäiltyjä ole toistaiseksi tiedossa. Mahdolliset yhteydenotot epämääräisistä, poikkeavista automaateista tulee välittömästi tehdä poliisille.

Automaatissa oleva poikkeava laite tai automaatin ympärillä tapahtuva asennus ja purkamistapahtuma tulee ilmoittaa välittömästi hätäkeskukseen.

Poliisin purkamat laitteet ovat olleet teknisesti hyvätasoisia ja siten melko huomaamattomia. Kopiointi- ja kuvaamislaitteita voi olla asennettuna myös muiden ketjujen polttoaineautomaateille.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.