Mikkolat palvelevat kokemuksen ja koulutuksen tuomalla varmuudella

Vuodesta 2015 lähtien naimisissa olleiden Riikka ja Seppo Mikkolan arki on yleensä niin kiireistä, että aviopari ehtii nähdä toisiaan lähinnä iltaisin. Toisinaan Seppo käy leikkauttamassa hiuksensa Riikan parturi-kampaamossa. Omien alojensa ajan hermolla pysyäkseen Riikka ja Seppo kouluttautuvat säännöllisesti.

 

 

Akaalaiset Mikkolat ovat varsinainen tehotiimi, mitä tulee yrittäjyyteen. Parturi-kampaaja Riikka Mikkola, 26, ja taksiyrittäjä Seppo Mikkola, 31, ovat molemmat ryhtyneet yrittäjiksi parikymppisinä. Sepolla tulee kymmenen vuotta täyteen ensi vuonna, Riikka on työskennellyt yrittäjänä kuusi vuotta. Molemmat myös viihtyvät töissä. Työviikko on kumpaisellakin 6–7-päiväinen.

– Tekisimme me enemmänkin, mutta päivät loppuvat kesken, Taksiliikenne Mikkolan yrittäjä Seppo Mikkola vitsailee.

Pariskunnan molemmat osapuolet ovat kotoisin maataloista, mikä on vaikuttanut suhtautumiseen työntekoa kohtaan. Työmoraalia on imetty omilta vanhemmilta niin, että kummallekin yrittäjyys on tuntunut luontevimmalta työnteon muodolta.

Yrittäjyyden lisäksi Riikka käy viikonloppuisin myös palkkatöissä Kylmäkosken Nesteellä vaihtelun ja hyvän työporukan vuoksi.

Seppo taas pyörittää taksifirman lisäksi myös Autopesu Mikkolaa, jossa pesujen lisäksi myydään ja vaihdetaan autoihin renkaita.

– Hektisyys tekee ihan hyvää. Silloin pysyy vireessä, Seppo sanoo.

Hän tunnustaa, että voisi kuitenkin palkata taksifirmaansa kaksi kuljettajaa lisää.

Yrittäjiksi parikymppisinä

Kylmäkoskelta kotoisin oleva Seppo alkoi kuljettaa invataksilla asiakkaita alle parikymppisenä, koska tuolloin oli vapaana ainoastaan invataksilupa. Seppo pitää asiaa onnenpotkuna. 12 vuotta  invataksia ajanut yrittäjä hankki kalustoonsa juuri kolmannen invataksin.

Vuosien saatossa asiakkaat ovat oppineet tuntemaan palvelualttiin miehen takseineen niin hyvin, että Seppo on saanut palkata firmaansa kahdeksan taksinkuljettajaa. Autoja firmassa on seitsemän. Taksien käyttöikä on firmassa noin kaksi vuotta, mikä takaa miellyttävän ja turvallisen kuljetuksen perille.

Sääksmäeltä kotoisin oleva Riikka lähti aikanaan vuokratuoliyrittäjäksi suoraan koulunpenkiltä. Kesäkuun alussa hän siirtyi Parturi-kampaamo Paakin päävastuulliseksi yrittäjäksi. Riikka on laajentanut Paakin palvelutarjontaa, ja nykyisin saman katon alta saa hiustenleikkuun, värjäyksien ja permanenttien lisäksi myös ripsien taivutuksia ja sokerointeja.

– Meillä on myös alakerrassa tilaa, joten sen voisi jossain kohtaa remontoida vaikka hierojalle ja kosmetologille, Riikka suunnittelee tulevaisuutta.

Mikkolat kouluttautuvat säännöllisesti pysyäkseen omien alojensa ajan hermolla.

Kesällä kannattaa ennakoida

Kesäajat tietävät pienoisia muutoksia niin taksinajoon kuin myös parturi-kampaamoihin. Taksiliikenteen sopimusajot loppuvat kesäksi, mutta kuljetettavia riittää Sepolla iltoihin ja öihin asti.

Sen sijaan Riikan kampaamossa on normaaliin työaikaan enemmän asiakkaita, kun mökkeilijät saapuvat Akaaseen. Myös juhlat esimerkiksi hääkampauksineen tuovat oman lisänsä Riikan töihin.

– Meillä menevät vähän ristiin nämä työajat. Joskus käyn leikkauttamassa hiukseni Riikalla, jolloin näemme toisiamme päiväsaikaan, Seppo kertoo.

Kesäjuhliin osallistuville Riikan ja Sepon vinkki on ennakkoon varaaminen, jolloin varmasti saa taksikyydin tai hiukset kuntoon oikeaan aikaan.

Mutta mitä Riikka ja Seppo tekevät silloin, kun he eivät ole töissä?

– Kotona kaikki vapaa-aika menee kahden tanskandogin kanssa ja niiden sotkuja siivotessa, Riikka virnistää.

PARTURI-KAMPAAMO PAAKKI
Valtatie 20, Akaa
facebook.com/Paakkitoijala
03 5422139

TAKSILIIKENNE MIKKOLA
Yrittäjäntie 1, Akaa
taksiliikennemikkola.fi
029 1700 356
seppo.mikkola@ taksiliikennemikkola.fi

 

Taksialan kaikkien aikojen mullistus

Juuri voimaan tullut uusi taksilaki on taksialan koko historian suurin mullistus, ja se jakaa kuljettajien mielipiteet jyrkästi. Osa taksinkuljettajista on ilmoittanut lopettavansa ajonsa, mutta Taksiliikenne Mikkolan yrittäjä Seppo Mikkola näkee uudistuksen positiivisesti:

– Minun mielestäni uudistus on hyvä asia. Suhtaudun siihen toisaalta innolla, vaikka totta kai siihen liittyy pientä jännitystäkin. Minulla ei ole käynyt mielessäkään ajamisen lopettaminen, Seppo kertoo.

Yrittäjä on myös valmistautunut uudistuksen aiheuttamaan mullistukseen perustamalla yhdessä viiden muun samoin ajattelevan kanssa kuljetuspalveluyrittäjien verkoston PTS Finland Oy:n. Verkoston avulla firma voi järjestää asiakkaille tasalaatuisia ja asiakaslähtöisiä kuljetuksia ympäri Suomea.

– Firma on perustettu ennakkoon tilaamista varten. Se ei ole akuuttiin kyydin tarpeeseen, vaan sen kautta yksityiset ja yritykset voivat tilata kuljetuksen ennakoiden. Näin me voimme räätälöidä palvelun hyväksi ja ennen kaikkea varmistaa laadukkuuden, joka pohjautuu erityisesti kuljettajien asiakaspalvelun tasoon. Kysehän on kuitenkin ihmisten välisistä kohtaamisista.

PTS Finland Oy:n tausta-ajatuksena on pienten toimijoiden yhteistyö, jolloin se pärjää kilpailussa isoillekin yrityksille. Jos esimerkiksi eri puolilla Suomea asuvilla ihmisillä on tapaaminen, PTS Finlandin avulla ryhmä pääsee sovittuun aikaan ja paikkaan. Reittisuunnittelu on vahva osaamisalue yhtiössä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?