Korvamerkittyä koulutilaa

Akaan kaupungin päätöksenteko Rasin koulun väistötiloista osoittaa, että kuntavaaleissa valitut päättäjät eivät oikeasti päätä asioista. Lopullinen toimintalinja on se, jonka virkamiehet ovat jo aiemmin valinneet.

Homevaurioiden ja sisäilmaongelmien vuoksi suljetun Rasin koulun toiminta oli viime lukuvuoden sijoitettuna Viialan kirjastoon, Viialan nuorisotilalle ja Karpinmäen palvelutaloon. Lokakuussa 2017 sivistysjohtaja Tero Kuusisto kertoi Akaan Seudussa, että Rasin koululle ei aiota hankkia siirtokoulua. Tarkoitus oli mahduttaa ja hajauttaa koko koulun toiminta muihin tilapäisiin tiloihin määräämättömäksi ajaksi. Konsultit ja sivistysjohtaja ehdottivat jopa kahteen kertaan käyttökelvottomana hylätyn Rasin puukoulun korjaamista väistötilaksi.

Pitkin syksyä, talvea ja kevättä sivistyslautakunta, kaupunginhallitus ja valtuusto tekivät monta esitystä ja päätöstä Rasin koulun väistötiloista. Maaliskuun alussa va. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori esitti, että Rasin koulun kahdelle opetusryhmälle vuokrataan väistötiloiksi Akaanportin liiketalosta Toijalasta kaupungin omistamia tiloja lukuvuodeksi 2018–2019. Tämä oli myös sivistysjohtaja Kuusiston näkemys. Kaupunginhallitus kuitenkin päätti, että Rasin koulun luokkia ei siirretä Toijalaan ja edellytti, että sivistyslautakunta järjestää Rasin oppilaille koulumaiset väistötilat Viialan taajaman alueelta.

Ehdolla olleiden tyhjentyneiden pankkisalien ja teollisuushallien sijaan sivistyslautakunta on esittänyt sinnikkäästi, että Rasin koululle hankitaan oma siirtokoulu nykyisen koulun pihapiiriin. Va. kaupunginjohtaja on ollut yhtä sinnikkäästi eri mieltä ja esittänyt muiden tilojen etsimistä Viialasta.

Maaliskuun lopulla kaupunginhallitus päätti lopulta yksimielisesti, että Rasin koulun oppilaat saavat Parmacolta vuokrattavan siirtokoulun Rasin koulun pihapiiriin. Samana iltana Akaan valtuusto päätti yksimielisesti, että siirtokoulun vuokra- ja ylläpitokustannuksiin sekä perustamiskustannuksiin varataan tarvittavat määrärahat kuluvalle vuodelle sekä tuleville vuosille.

Toukokuun lopulla kaikki oli taas toisin, ja kaupunginhallitus päätti Sinivuoren esityksestä, että Rasin koulun siirtokoulua ei hankita Rasin koulun alueelle, vaan siitä pyydetään tarjousta Viialan yhtenäiskoulun pihapiiriin. Tämä, kuten moni muukin nykyhallituksen päätöksistä, syntyi äänin 6–5. Sivistyslautakuntaa ei asialla ei enää vaivattu.

Rasin siirtokoulu ei ehdi valmistua Viialan yhtenäiskoulun pihapiiriin syyslukukauden alkuun mennessä. Hyvä jos syyslomaksi lokakuun lopulla. Niinpä sivistysjohtaja Kuusisto lähetti heinäkuun alussa oppilaiden vanhemmille viestin syksyn väistötiloista.

Rasin koulun luokkien 4–5 väistötilaksi on suunnitteilla, yllätys yllätys, Akaanportti Toijalan ABC:n vieressä. Sivistysjohtajan mukaan Akaanporttiin on parhaillaan rakentumassa neljä lisäluokkatilaa, joista kaksi on korvamerkitty Rasin koulun väistötilakäyttöön.

Kyseinen korvamerkintä on ilmeisesti tehty virkamiesvoimin Akaaportin takana olevalla aidatulla asfalttikentällä jonkinlaisessa poroerotus-tyyppisessä prosessissa, koska mitään poliittista päätöstä Rasin koulun oppilaiden ja henkilökunnan siirtämisestä Toijalaan ei edelleenkään ole.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.