Akaalainen dance-yhtye Chorale sai kultaa albumillaan Unimaailma

Chorale pokkasi kultaa Jysäri festivaalilla albumillaan Unimaailma.

Viikonloppuna ennätysyleisön saaneilla Jysäri festivaaleilla Jämsän Himoksella esiintynyt Chorale sai keikkansa lopuksi yllätyksen, kun lavalle astui Hitmix-kanavalta tuttu Kimmo Sainio ojentamaan bändille kultalevyä.

– Olin juuri kiittämässä Retroperjantai-kappaleen jälkeen yleisöä hyvästä keikasta, kun kuulin jonkun muun puhuvan mikkiin. Ajattelin ensin, että kyseessä oli joku tekninen häiriö, mutta katsottuani taakse näin Kimmon. Katsoimme bändin laulajan Susannan kanssa toisiamme ja mietimme, että mikä juttu, kertoo Markus Ahola.

Chorale on perustettu vuonna 2000 Toijalassa ja bändi viettääkin ansaitusti 20-vuotistaiteilijajuhlaa parin vuoden päästä.

– Kyllähän tämä kultalevy on kova juttu bändille ja varmasti kaikille mukana olleille. Univiidakko, joka löytyy kultaa saaneelta Unimaailma albumilta on striimattu jo yli miljoona kertaa ja Retroperjantai tulee kivasti perässä ylittäen kohta miljoonan striimin. Voiko tässä enempää olla kiitollinen faneille, toteaa Ahola.

Dj Oku Luukkaisen tähdittämä Ultimate 90’s show, johon Choralen lisäksi kuului Solid Base ja Mighty 44, keskeytyi hetkeksi kultalevyn jaon vuoksi.

– Kyllähän sitä hetken mietti, että mitähän muut ajattelee keskeytyksestä, kun kumminkin on kova lataus keikkaan jokaisella. Ajatus kuitenkin meni pois, kun lavan taakse mennessä yksi omista nuoruuden idoleista Thomas ”Teo T” Nordin Solid Base-yhtyeestä onnitteli kultalevystä, sanoo Ahola.

Ultimate 90’s showhun kuuluivat Choralen lisäksi Dj Oku Luukkainen, Solid Base ja Mighty 44.

Levyllä esiintyvissä kappaleissa on säveltäjänä ja sanoittajana akaalainen Tero Laihanen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.

Lue lisää aiheesta: