Forssa katkaisi Akaan voittoputken

T13-sarjan 60 metrillä Forssan Malla Tuomola juoksi 2. erän voittoon kintereillään Akaan joukkueen Josefiina Saarinen, Anna Oksa ja Miisa Turunen. Kuva: Aija Mansikka.

Lauantaina kilpailtiin viides yleisurheilun seuraottelu yhdistetyn Viialan Valtti-Toijalan Vauhti -joukkueen ja Forssan Salaman välillä. Akaa oli voittanut kolme edellistä ottelua, ja nyt Forssa lähti kotikentällään lyömään kiilaa Akaan voittoputkeen.

Akaan joukkue napsi lajeista voittoja ja kärkipään sijoituksia mukavasti. Usko oman joukkueen voittoon oli vahva. Pistelasku oli kuitenkin armoton: Forssa vei voiton pistein 219-179.

Akaan voitto olisi merkinnyt sitä, että kiertopalkinto olisi ollut ensi vuonna katkolla Akaassa. Seuraottelun sääntöjen mukaan viidestä peräkkäisestä voitosta joukkue saa pytyn omakseen.

Akaan ja Forssan välinen seuraottelu on mukava piristysruiske kesän kilpailujen keskellä. Valtti ja Vauhti lähtivät Forssaan yhteisesti bussilla ja kilpailun päätteeksi polskittiin paikallisessa kylpylässä. Tärkeintä loppujen lopuksi ei kuitenkaan ole voitto, vaan yhdessä tekeminen rennolla fiiliksellä.

Forssalla juoksuvoima ja pojat vahvuutena

Forssa veti seuraottelussa pidemmän korren siinä, että se sai edustuksen kaikkiin 15-vuotiaiden poikien lajeihin – Akaa ei yhteenkään. Akaan ongelmana on jo pitkään ollut se, että 15-vuotiaita yleisurheilevia poikia ei ole.

Toinen Forssan vahvuus oli juoksuvoima sekä pikajuoksuissa että pidemmillä matkoilla.

Seuraottelussa lajivoitosta saa viisi pistettä, seuraavista sijoista 3-2-1, kuitenkin niin, että vain kaksi saman joukkueen urheilijaa saa pisteitä. Kukin urheilija saa osallistua vain kahteen lajiin ja lajit pitää tehdä samassa sarjassa, viestiä lukuun ottamatta. Viestin saa juosta muussakin sarjassa.

Aija Mansikka

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.