Kesätyö Sataman kioskissa on leppoisaa hommaa

Riina Niemelä (vas.) ja Krista Alanen kertovat, että Sataman kioskin suosituimmat tuotteet ovat kahvi ja pulla.

Toijalan VPK:n pyörittämä Sataman kioski avattiin kesäkuun alussa. Juhannusviikolla kioskissa työskentelivät 15-vuotias Riina Niemelä ja 13-vuotias Krista Alanen. Riina käy Toijalan yhteiskoulua, jonne myös Krista siirtyy syksyllä.

Molemmat tytöt kertovat viihtyvänsä työssään.

– Tämä on helppoa hommaa eikä tässä tarvitse paljon liikkua. Välillä pitää keittää kahvia ja myydä jäätelöä. Halukkaille tehdään myös hampurilaisia. Myydyimmät tuotteet ovat kahvi ja pulla, Riina kuvailee.

Tytöt myyvät myös lippuja Sataman saunaan sekä vuokraavat halukkaille SUP-lautoja.

– SUP-lautoja vuokrataan aika paljon silloin kun on lämmintä eikä tuule kovinkaan paljon, Riina sanoo.

Tyttöjen mukaan juhannusviikon maanantaina uimarannalla riitti väkeä, mutta sen jälkeen rannalla on ollut hiljaisempaa sateisen sään takia. Kristan mukaan huonolla ilmalla kioskissa on toisinaan hiukan tekemisen puutetta.

– Mutta kyllä me aina jotakin keksitään, Krista jatkaa.

Paljon kavereita palokunnan kautta

Työpaikkansa Riina ja Krista saivat Toijalan VPK:n kautta siksi, että he molemmat ovat aktiivisia vapaapalokuntaharrastajia. Kristan harrastus on kestänyt viisi vuotta. Riina puolestaan tutustui palokuntaharrastukseen alunperin siskonsa kautta, joka vei hänet toimintaan mukaan tytön ollessa vasta kahden vanha. Varsinaisen harrastamisen Riina on aloittanut seitsemänvuotiaana.

Krista Alanen (vas.) ja Riina Niemelä ovat aktiivisia palokuntaharrastajia.

– Pienenä palokuntaharrastus oli hauskaa ja nykyään minulla on paljon kavereita palokunnan kautta. Monet kavereistani asuvat Forssassa ja yksi asuu Lapissa asti. Meillä on neljän vuoden välein iso palokuntaleiri, joka kestää viikon. Sinne tulee porukkaa ulkomailta asti, Riina kertoo.

Riinan mukaan tänä vuonna iso palokuntaleiri pidetään Lohtajalla heinäkuun alussa. Molemmat tytöt ovat aikeissa osallistua leirille.

Sataman kioski on avoinna 16.8. asti kello joka päivä 12–20. Huonolla säällä kioski sulkee ovensa kello 18.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.