Akaan kaupunginhallitus valitsi NCC Suomi Oy:n hyvinvointikeskuksen yhteistoimintaurakoitsijaksi

Liisa Kuhavuori-Lapinleimu (vas.), Tuula Syrjälä, Marjatta Systä ja Miia Koskinen tutustuivat marraskuussa 2011 hyvinvointikeskuksen luonnoksiin arkkitehti Sami Kytökorven kanssa.

Akaan kaupunginhallitus on valinnut NCC Suomi Oy:n Matinpuiston alueelle Toijalaan rakennettavan hyvinvointikeskuksen yhteistoimintaurakoitsijaksi. Hallituksen valinta perustui rakennustoimikunnan laatimaan vertailuun. Tarjousasiakirjat tulevat julkisiksi yleisölle sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lukuun ottamatta liike- ja ammattisalaisuuksia.

Koska osapuolilla on mahdollisuus keskeyttää hankinta yleissuunnitteluvaiheen jälkeen, sopimus allekirjoitetaan tässä vaiheessa ainoastaan yhteistoimintaurakan yleissuunnitteluvaiheen osalta.

Tarjouksen yhteistoimintaurakasta jätti NCC Suomen lisäksi Lujatalo Oy.

Uuteen hyvinvointikeskukseen siirretään muun muassa Viialan, Toijalan ja Kylmäkosken terveysasemien toiminta. Saman katon alle tulevat myös sosiaalitoimen työntekijät ja perhekeskus sekä kotihoidon yksikkö.

Kuokka maahan alkuvuodesta 2019

Yhteistoimintaurakka jakaantuu kahteen vaiheeseen, yleissuunnitteluun ja toteutukseen. Urakoitsija on mukana suunnittelussa. Akaan hyvinvointikeskuksen projektipäällikkö Ari Kulmala kertoo, että hyvinvointikeskuksen yleissuunnitelman hyväksyy Akaan kaupunginhallitus ja valtuusto päättää vielä erikseen rakentamisen aloittamisesta.

Kulmala arvioi, että suunnittelu käynnistyy aikaisintaan elokuussa, ja jos asiat etenevät hyvin, rakennustyöt voivat alkaa tammi-maaliskuussa 2019.

– Jos kaikki menee ongelmitta, rakentaminen vie 17–18 kuukautta. Valmista on arvioitu olevan syksyllä 2020, Kulmala kertoo.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Yksi kommentti

  1. Kari

    Ja tällekkin olisi varmaan löytynyt joku parempi paikka kuin valmis urheilukenttä Perinteikäs lentopallo tapahtuma saa etsiä uutta paikkaa. Viime talvena oli hieno nähdä paljon väkeä kentällä luistelemassa kun se sai hienon jään. Missäs sitä sitten urheillaan Matinpuiston puolella rataa kun tämäkin on pakko täyttää?

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>