Mies vei keittiön pöydällä olleesta lompakosta rahat asukkaiden ollessa kotona

Poliisi tutkii törkeänä varkautena tapausta, jossa mies vei rahat omakotitalon keittiön pöydällä olleesta lompakosta sunnuntaina 17.6. puoli kuuden aikaan illalla Varrasniemessä Viialassa. Talon asukkaat olivat tapahtumahetkellä pihalla, kun he havaitsivat vieraan miehen portailla etupihalla.

Asukkaat hälyttivät paikalle poliisin huomattuaan rahojen kadonneen lompakosta. Poliisi otti miehen kiinni paikan päällä. Rahat löytyivät miehen hallusta. Poliisin mukaan kiinni otettu on ulkomaalainen ja syntynyt 1970-luvulla. Mies oli liikkeellä polkupyörällä, jonka alkuperää poliisi selvittää.

Rikosylikonstaapeli Marika Hakala Valkeakosken poliisiasemalta kertoo asuntomurtojen lisääntyneen kesän tullen Pirkanmaalla ja Hämeessä.

– Loma-aika on rosvoille otollisinta aikaa. Asunnoissa on käyty esimerkiksi päiväaikaan sillä välin, kun asukkaat ovat olleet muutaman tunnin kauppareissulla tai viikonlopun poissa kotoa. Tyypillisesti asunnoista on viety rahaa, koruja ja pienelektroniikkaa, Hakala kertoo.

Hakala muistuttaa, että lomareissujen aikana kannattaa huolehtia siitä, että joku käy tyhjentämässä postilaatikon ja pyytää naapureita tai tuttavia pitämään taloa silmällä. Poliisin mukaan rikolliset tarkkailevat sopivia kohteita usein etukäteen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?