Jori Pollea palasi kunnossa pitkältä tauolta

Timo Leivo palasi raviradoille valmentamansa Jori Pollean ohjaksissa perjantaina Turussa. Tasaisessa kilpailussa tuli kakkossija.

Akaalainen Timo Leivo ei yleensä tuo valmennettaviaan ravikilpailuihin keskenkuntoisina. Siitä osoituksena yli vuoden tauolta kaviouralle palannut Jori Pollea oli voitossa kiinni loppuun saakka kylmäveristen ryhmäajossa.

Leivo ajoi kahdeksanvuotiaan ruunan kärkeen ensimmäisellä takasuoralla, ja valjakko meni hyvää vauhtia keulapaikalla, vaikka rinnalla kävi kokeilijoita. Maalisuoralla Jori Poellea sai haastajia, joista Seppo Markkulan ajama Hovin Turbo venytti alahuulensa muutamaa milliä pidemmäksi maalipaalulle. Kärkikaksikolle saatiin sama aika 30,1a.

Myös Timo Leivolle Turun startti oli ohjastajana vuoden ensimmäinen, eikä viime vuonnakaan akaalaiselle kisoja kertynyt kuin parikymmentä.

Leivo muistetaan muutaman vuoden takaa ennen muuta loistotammojensa Jaqueline Mon Amin ja Hillbilly Hildan suorituksista. Jaqueline Mon Ami varsoi 15. toukokuuta esikoisensa, joka kuitenkin kuoli heti synnyttyään. Hillbilly Hilda on myös astutettu.

Sunnuntaina Riihimäen raveissa oli mukana akaalaisen Vesa Uotilan treenaama ja Janne Uotilan ajama Barley’s Oliver. Seitsemänvuotias ori sijoittui lähtönsä kuudenneksi kilometriajalla 20,9a.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.