Akaan lukioon hyväksyttiin 63 uutta opiskelijaa

Viialan yhtenäiskoulussa ysiluokkansa päättäneet hajaantuvat eri lukioihin. Jenni Lehtonen (vas.) haki Akaan lukioon, Sissi Perunka Tampereen klassilliseen lukioon, Emma Kuittinen Tampereen yhteiskoulun lukioon, Julia Grönholm Akaan lukioon ja Mikka Kivi Lempälän lukioon. Kuvassa on mukana myös Viialan yhtenäiskoulun opo Päivi Nurminen (kesk.takarivi).

Akaan lukioon on hyväksytty 63 uutta opiskelijaa. Hyväksytyistä yksi on Lempäälästä ja yksi Tampereelta, loput ovat Akaasta.  Keskiarvoraja Akaan lukioon oli 6,9.

Opiskelupaikan vastaanottaneiden oli määrä toimittaa lukiolle alkuperäinen peruskoulun päättötodistus tiistaihin 19.6. mennessä. Maanantaina iltapäivällä sen oli toimittanut noin puolet kouluun hyväksytyistä.

Lempäälän lukioon hyväksyttiin 141 opiskelijaa, joista 15 on akaalaisia. Varasijalla on 14 opiskelijaa, joista yksi on Akaasta. Lempäälän lukion keskiarvorajaksi muodostui 7,75.

– Otimme sisään 141 uutta opiskelijaa, koska meiltä loppuivat paikat. Alimman valitun keskiarvo oli 7,75. Varallaolijoiden alin keskiarvo oli 7,4, Lempäälän lukion koulusihteeri Marja Ollonberg kertoo.

Ollonbergin mukaan akaalaiset hakijat olivat parasta A-luokkaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.