Tarpiakodin terassin avajaisjuhlassa nautittiin musiikista ja makkarasta

Keskiviikkona 6. kesäkuuta Tarpiakodin terassin avajaisjuhlassa asukkaille ja heidän omaisilleen kävi esiintymässä Urjalan Eläkkeensaajien kuoro ja senioritanssijat. Ryhmät esittivät muun muassa Suvivirren laulaen ja Jätkänhumpan tanssien.

Urjalan Eläkkeensaajien lisäksi musiikista vastasi panssariprikaatin bändi VMTK, joka soitti marssimusiikkia ja kesäisiä sävelmiä. Terassin avajaisjuhlassa asukkaat pääsivät myös istuttamaan perunoita ja muita vihanneksia. Tarpiakodin asukkaita kylvö- ja istutuspuuhissa avustivat muun muassa Akaan SPR:n vapaaehtoiset.

Tarpiakodissa asuvat Leila Jokinen ja Toivo Mäkinen ovat terassiin tyytyväisiä.

– Harvassa paikassa on näin isoa terassia. Täällä täytyisi pitää vanhuksille enemmänkin illanviettoja ja järjestää viihdettä, Leila Jokinen sanoo.

Leila Jokisen sisaren Tarja Laakson mielestä on hienoa, että Tarpiakodissa järjestetään asukkaille tapahtumia.

– On ihanaa kun näkee hoitajia eri tilanteissa, eikä aina pelkästään hoitotilanteessa. Tässä tulee vapaampaa keskustelua. Sisareni ei muista viiden minuutin päästä mitä täällä on tehty, mutta omaiselle tulee sellainen tunne, että jotakin on tehty yhdessä, Tarja Laakso toteaa.

Tanssi- ja musiikkiesitysten välissä Tarpiakodin asukkaille ja heidän vierailleen tarjoiltiin grillattua makkaraa. Juhlan päätteeksi nautittiin lettukahvit.

Päivätansseja ja bingon pelaamista

Urjalan Eläkkeensaajien tanssiryhmä esitti muun muassa valssin ryhmätanssina.

Huhtikuussa Tarpiakodin palveluesimiehenä aloittaneen Katja Tillasen mukaan Tarpiakodissa on alettu panostaa entistä enemmän asukkaiden kuntoutukseen ja viriketoimintaan.

– Kuntoutus on pitkälti arjessa tapahtuvaa kuntoutusta. Lisäksi maaliskuun alussa meillä aloitti kuntohoitaja, joka käy täällä kaksi kertaa viikossa. Omahoitajat saavat häneltä apua kuntoutussuunnitelman laatimiseen, Tillanen sanoo.

Tillanen kertoo, että viriketoiminta tarkoittaa esimerkiksi päivätansseja ja bingon pelaamista.

Tillasen mukaan uutta on myös se, että Tarpiakodin A-, B- ja C-siipi saivat nimikilpailun kautta uudet nimet. A-siivestä tuli Metsola, B-siivestä Kurkela ja C-siivestä Varpula.

– Tämä on ihmisten koti, ei kotonakaan kukaan puhu A-, B- ja C-huoneista, Tillanen toteaa.

Marja-Liisa Hevonoja (oik.) Akaan SPR:stä Aila Parikan kanssa kylvöpuuhissa. Kuva: Tea Sundberg.

Urjalan eläkkeensaajien kuoro esiintyi Tarpiakodin terassin avajaisisa.

Panssariprikaatin bädissä VMTK:ssa soittivat basisti Mikko Salminen (vas. edessä), kitaristi Lassi Salonen, kitaristi Santelri Mäntylä, laulaja ja huilisti (vas. takarivi) yliluutnantti Kimmo Kopra ja rumpali Erno Vuola.

Tarpiakodin palveluesimies Katja Tillanen kertoi, että Tarpiakodin A-, B- ja C-siipi ovat nykyään nimeltään Metsola, Kurkela ja Varpula.

Tarpiakodin palveluesimies Katja Tillasen mukaan Tarpiakodissa on alettu panostaa entistä enemmän kuntoutukseen ja viriketoimintaan.

Veikko Toivosen mielestä grillimakkara oli hyvää ja Urjalan Eläkkeensaajien tanssiinkin olisi tehnyt mieli lähteä mukaan.

Leila Jokisen ja Toivo Mäkisen mielestä Tarpiakodin viime syksynä valmistunut terassi on hieno.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.