Vuoden Akaalainen peräänkuuluttaa positiivista asennetta

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Rämö (vas) onnitteli Mika Korpelaa heti tuoreeltaan.

Akaan Nuorkauppakamari valitsi perjantaina Toijalan Markkinoilla Vuoden Akaalaiseksi Mika Korpelan Toijalan Kone ja Kuljetus Ky:stä.

Vuoden Akaalainen valittiin kaupunkilaisten ehdotusten perusteella. Ehdotusten perusteluissa nousi esiin muun muassa seuraavia teemoja: ahkeruus, tunnollisuus, luotettavuus, määrätietoisuus, positiivisuus, pyyteetön hyvän tekeminen akaalaisten hyväksi sekä kotiseuturakkaus ja Akaata kohti sykkivä suuri sydän. Jaana Koivuniemi Akaan Nuorkauppakamarista totesi Vuoden Akaalaisen julkistustilaisuudessa, että Mika Korpelassa näkyvät kaikki edellä mainitut asiat.

Mika Korpela tunnetaan Akaassa muun muassa siitä, että hän lainaa Toijalan Kone ja Kuljetuksen kalustoa erilaisiin kaupungissa järjestettäviin tapahtumiin. Kalustoa on ollut lainassa esimerkiksi Toijala Lentiksessä, Näkymässä ja viimeisimpänä Toijalan Markkinoilla.

– Akaaseen täytyy saada kaikenlaisia tapahtumia, ja monikaan niistä ei onnistuisi, jos kalustosta maksettaisiin hirveitä vuokria, Korpela tuumaa.

Kotiseuturakkaaksi mainittua Korpelaa harmittaa osassa kaupunkilaisia näkyvä negatiivinen asenne Akaata kohtaan.

– Mielestäni ihmisten pitäisi olla positiivisempia ja  innokkaampia. Pitäisi ottaa härkää sarvista ja tarttua toimeen. Se on ainoa keino, jolla saadaan asioihin mitään muutosta. Pelkästään valittamalla ei saada mitään aikaiseksi, Korpela toteaa.

Koulujen sisäilmaongelmia yhtään vähättelemättä tuore Vuoden Akaalainen haluaisi laittaa koulut kuntoon ja keskittyä myönteisiin asioihin.

– Täällä on tapahtunut paljon positiivista kehitystä viimeisen kahden vuoden aikana. Esimerkiksi ABC:n alue on rakentunut, tänne on tullut tekonurmikenttiä ja Akaa Pointkin alkaa toteutua, Korpela sanoo.

Elämässä täytyy olla haasteita

Mika Korpela kaappasi vaimonsa Kati Korpelan kainaloonsa heti valintansa julkistamisen jälkeen.

Toijalan Kone ja Kuljetus on työllistänyt paikallisesti jo vuosikymmeniä. Korpela kertoo tekevänsä mielellään työnjohtotehtäviä, mutta käytännön kaivuutöissä miehen hermo lepää. 15-tuntiset työpäivät tosin käyvät toisinaan raskaiksi.

– Kyllä tässä burn out on aika lähellä aika usein. Joissain muualla voisi päästä helpommalla, mutta en minä tiedä onko siinä mitään järkeä, että pääsee kauhean helpolla. Elämässä täytyy olla haasteita, Korpela toteaa.

Korpelan mielestä eräs parhaista asioista omassa työssä ovat työkaverit.

– Meillä on todella hienoa porukkaa töissä. Pitkää päivää tehdessä työkavereista tulee kavereita, Korpela pohtii.

Mika Korpelan harrastuksiin kuuluu toiminta Lions Club Toijala Akaassa. Toimintaan hän lähti mukaan vaimonsa kehotuksesta.

– Vaimo sanoi, ettei minulla ole yhtään harrastusta. Mietin, että onhan minulla, mutta eihän niitä ollutkaan. Lions-toiminta on ollut ihan hyvä juttu. Nyt minulla on elämässä jotain muutakin kuin työ, Korpela sanoo.

Lions-toiminnan lisäksi Korpela harrastaa amerikkalaisia autoja, joita hänellä on useita. Miehen oma suosikki on vuoden 1959 Chevrolet Impala.

– Hirveän vähän olen pystynyt mihinkään osallistumaan. Heinäkuussa lähdemme Viroon Haapsaluun isoon amerikkalaisten autojen tapahtumaan. Siellä olemme kolme päivää, siinä on minun kesälomani.

Vuoden Akaalainen valittiin tänä vuonna 40. kerran. Vuoteen 2006 tittelin nimi oli Vuoden Toijalalainen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.