Ikaalinen näpäytti Topaa

Kuvassa parhaaksi pelaajaksikin valittu Toni Niskala puskee palloa, taustalla Topan pelaajista Aleksi Pirttijoki ja Juho Laine. Kuva: Jenny Ahlman.

Perjantaina 8. kesäkuuta nähtiin, ettei kuuden pisteen etumatka sekä viisi sijaa parempi sijoitus takaa vielä mitään. Näistä kohtuullisen hyvistä asetelmista Toijalan Pallo-49 lähti hakemaan kotivoittoa jalkapallon nelosdivisioonan ottelussa.

Topan vastustaja Toijalan Keskusurheilukentän ottelussa oli Ikaalisten Urheilijat, joka otti sarjassa toisen voittonsa 1-2 (0-1) lukemin.

Mitään pidempää painostusta ei avausjaksolla nähty. Jakson ainoan maalin teki vieraiden kapteeni Ville Levula. Levula puski sivuajan tuntumasta annetun vapaapotkun maalin edustalta sisään.  Pelikellossa oli lukemat 39 minuuttia.

Topan Toni Niskala tasoitti

Topan tasoitus tuli 51. minuutilla. Toni Niskala oli oikeassa paikassa oikealla hetkellä. Pusku aivan alanurkkaan jätti vieraiden maalivahdin Kalle Vesalaisen vaille mahdollisuuksia. Ottelun voittomaalissa vieraat saivat apuja kotijoukkueen veräjänvartijalta Jukka Saarelta. Palloa päätyrajalta tavoittelemaan lähtenyt Saari lipsauttikin sen Joni Siivarille. Tämä siirsi pelivälineen tyhjään maaliin 61. minuutilla. Topan takaa-ajo oli tuloksetonta tietäen toista tappiota peräjälkeen.

Joukkueesta erottuivat maalintekijä Niskalan lisäksi energinen Juho Laine ja hyviä syöttöjä jaellut Juuso Ahola sekä takuuvarma Mikko Alahäivälä.

Ottelun TP-49–IkU palkitut olivat TP-49:stä Toni Niskala ja IkU:sta Ville Levula. Palkintoraadissa olivat TP-49:n sihteeri Marjo Ahlman sekä TP-49:n juniorivaikuttaja Piritta Virtanen. Marjo Ahlman jakoi tähdet Topan parhaille. Kolme tähteä sai Toni Niskala, kaksi Mikko Alahäivälä ja yhden Joonas Saariniemi.

TP-49:n kokoonpano: Jukka Saari, Juuso Ahola, Toni Niskala, Mikko Alahäivälä, Ere Salmi, v, Ville Myllylä, Aleksi Pirttijoki, Jesse Järvi ( C ), v, Joonas Saariniemi, Joonas Pietikäinen ja Juho Laine, v.

Seuraavassa pelissä Topalla riittää haasteita kylliksi. Keskiviikkona 13. kesäkuuta Pirkkalassa asettuu vastaan Pirkkalan Jalkapalloklubi. Sarjakärjen puolustus on seitsemässä pelissä päästänyt vain neljä maalia omiin. Peli alkaa kello 19.

Topan naisille toinen voitto

Toijalan Pallo-49:n naisjoukkue saalisti toisen voittonsa jalkapallon naisten nelosdivisioonassa 6. kesäkuuta. Mäntän Valoa vastaan pelattu ottelu oli maaliton vielä avausjaksolla. Heti toisen jakson avausminuutilla akaalaiset kaatoivat jäähilettä kotijoukkueen niskaan.

Annika Saari upotti pallon verkkoon ja tällä maalilla tuli 0–1 vierasvoitto Topalle. Topan naisjoukkueen seuraava ottelu on Toijalan Keskusurheilukentällä 18. kesäkuuta. Kello 19 alkavaan otteluun vastustajaksi saapuu sarjakärki Tervakosken Pato.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.