Akaalaisjunnut voittivat salibandyturnauksen Helsingissä

TFT:n juniorit voittivat Helsinki Junior Challenge -turnauksen finaalissa porvoolaisen PSS:n maalein 4-2.

Akaalaisen salibandyseura TFT:n 2008 syntyneiden poikien joukkue voitti toukokuussa pelatun Helsinki Junior Challenge -turnauksen. Sarjassa oli 14 joukkuetta ja koko turnauksessa 278 joukkuetta ja noin 6000 pelaajaa.

Suomen lisäksi joukkueita oli Suomesta, Ruotsista ja Venäjältä.

Akaalaiset pelasivat yhteensä seitsemän peliä. Joukkueen valmentajat Juha Setälä ja Ari Ilottula kertovat, että puolivälieristä eteenpäin ottelut kovenivat, mutta jossain vaiheessa peli aina repesi akaalaisten eduksi. Finaalissa oli vastassa Porvoolainen PSS, jonka TFT oli kohdannut jo alkusarjassa.

– Finaalissa meni melkein puoli peliä ennen kuin saatiin maalihana aukeamaan. Mutta peluuttamista ei tarvinnut tiivistää, ja koko joukkueelle saatiin onnistumisia.

Kultamitalit irtosivat lopulta maalein 4–2. Akaalaisten ensimmäinen maali syntyi kolme minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua, ja saman tien syntyi kaksi maalia lisää. Toisessa erässä TFT meni jo 4–0-johtoon, mutta sitten alkoi porvoolaisten kiri. 4–2-tilanteessa vastustaja otti maalivahdin pois ja pelasi kuudella kenttäpelaajalla, mutta TFT piti pintansa.

Sarjassa F-juniorit ovat pelanneet neljällä pelaajalla ja puolentoista minuutin jatkuvilla vaihdoilla. Helsingin turnauksessa pelattiin viidellä viittä vastaan ja lentävillä vaihdoilla.

– Vaihdoissa tuli joskus sellaista, että kun huudettiin vaihto, tulivat kaikki kerralla, vaikka pitäisi vuorotellen vaihtaa, Setälä kertoo totuttelusta.

Finaaliottelu ison maailman tyyliin

Etenkin finaaliottelu oli Helsingissä järjestetty ison maailman tyyliin. Pelaajat kuulutettiin kentälle, samoin mitalien jaossa, ja parhaat pelaajat valittiin.

– Ensimmäistä kertaa pojat myös sanoivat, että nyt on paineita, Setälä kertoo.

Koko TFT:n ykköskentällinen oli pistepörssissä viiden parhaan joukossa ja valloitti sijat 1, 3 ja 5. Myös joukkueen maalivahti oli Setälän ja Ilottulan mukaan turnauksen paras.

Valmentajat Juha Setälä (vas.) ja Ari Ilottula ovat ylpeitä junioreiden saavutuksista jas kehittymisestä.

– Meillä on huikea kausi takana, ja kehitysaskeleet, joita pojat ovat ottaneet, ovat valtavia. Tämä ikäryhmä on kyllä tosi lahjakas, Setälä sanoo.

Voiton ansiosta joukkue sai kutsun ensi vuoden turnaukseen ja pääsee sinne ilmaiseksi.

Treenit ja kerhot Toijalassa ja Ideaparkissa

TFT:n 2008 syntyneet pojat ovat pelanneet kolme vuotta Sisä-Suomen sarjaa, ja Helsinkiin lähdettiin katsomaan etelän joukkueiden taso.

– F1-sarjassa olemme olleet Sisä-Suomen kärkijoukkueita koko ajan. Mukana ovat Classic ja Koovee ja muut, ja olemme olleet 21 joukkueen sarjassa viiden sakissa, valmentajakaksikko kertoo.

Setälä ja Ilottula korostavat, että vaikka suurin osa pojista on Toijalasta, kyseessä on koko Akaan joukkue.

– Otamme mielellään lisää pelaajia myös Kylmäkoskelta ja Viialasta.

Harjoituksia on ollut kolme kertaa viikossa. Niistä kaksi on Toijalan yhteiskoulun salissa ilman kaukaloa ja yksi Ideaparkissa kaukalossa.

– Ideaparkin vuorolla pelataan tekniikkatreenien lisäksi vuotta vanhempia vastaan, Juha Setälä sanoo.

Pojat käyvät myös Salibandyliigan kestosankareihin kuuluvan Henri Johanssonin vetämässä salibandykerhossa kaksi kertaa viikossa.

– Treenejä tulee 10 tuntia viikossa, mutta silti aika moni pelaa jalkapalloa ja futsaliakin, valmentajat kehuvat.

Vuonna 2008 syntyneiden joukkueessa pelaamisesta kiinnostuneet pojat ja heidän vanhempansa voivat kysellä vapaista paikoista Ari Ilottulalta numerosta 040 591 9924.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.