Rasin koulun lakkauttaminen sai kouluverkkotyöryhmän päättäjien tuen

Sekä konsultti että kouluverkkotyöryhmässä istuneet poliitikot esittävät Rasin koulun lakkauttamista ja yhdistämistä Viialan yhtenäiskouluun.

Akaan kouluverkkotyöryhmän luottamushenkilöjäsenet ovat sitä mieltä, että Rasin koulu on yhdistettävä hallinnollisesti Viialan yhtenäiskouluun.

– Isommassa yksikössä, jossa on virkarehtorit, on toistaiseksi jatkuvan väistötilanteen hoitamiseen ja muuhun hallinnolliseen työhön enemmän resursseja. Muiden koulujen osalta on aloitettava selvitystyö koulujen hallintorakenteiden keventämiseksi, esittävät Inka Loppi (sd), Mervi Pulkkinen (kesk), Mika Setälä (kd) ja Maija Toivonen (kok).

Tässä asiassa päättäjänelikko on samaa mieltä kuin Akaan kouluverkkoselvityksen tehnyt FCG Konsultointi. Akaan Seutu kertoi 31. toukokuuta, että Toijalan tulevasta kouluverkosta työryhmän luottamushenkilöt sen sijaan ovat eri mieltä kuin FCG.

Konsultti keskittäisi peruskouluopetuksen Arvo Ylpön koululle ja uudelle Toijalan yhtenäiskoululle. Työryhmän mielestä taas Toijalan taajaman kouluverkon muodostaminen vain näillä kouluille ei kaavoituksellisesti ja oppilaaksiottoalueiden perusteella palvele kaupunkilaisia.

– Toijalan alueelle tarvitaan yhtenäiskoulun lisäksi toinen alakoulu, jonka sijainti ratkaistaan kuntotutkimusten valmistuttua. Sijainnin tulisi palvella nykyisten Pappilan ja Nahkialan koulun oppilaita sekä mahdollisesti varhaiskasvatuksen tarpeita, päättäjät esittävät.

Arvo Ylpön koulu koostuu monesta rakennuksesta. Kouluverkkotyöryhmän päättäjät eivät kannata koulun säästämistä Pappilan ja Nahkialan koulujen kustannuksella.

Uuden yhtenäiskoulun rakentamista työryhmä kannattaa yhteiskoulun yhteyteen.

– Elinkaarensa päässä olevan kirjastorakennuksen kohdalle voitaisiin rakentaa uusi koulurakennus, johon myös kirjastotilat voitaisiin sijoittaa, todetaan poliitikkojen huomioissa.

Lukiokoulutuksen jatkumista Akaassa työryhmä pitää tärkeänä

– Lukion vetovoimatekijöitä on lähdettävä pian valittavan uuden rehtorin johdolla pikaisesti kehittämään, mikäli lukio halutaan säilyttää Akaassa.

Kuutoset takaisin alakouluihin?

Ryhmän luottamushenkilöt kannattavat konsultin ehdotusta kuudensien luokkien siirtymisen alakoulujen yhteyteen takaisin. he toteavat, että opetussuunnitelmassa perusopetuksen vuosiluokkakokonaisuudet ovat vuosiluokat 1–2, 3–6 ja 7–9.

– Perusopetuksen kullakin vuosiluokkakokonaisuudella on yhteisten tehtävien lisäksi oma erityinen tehtävänsä. Sen hoitaminen edellyttää oppilaiden ikäkauden ja kehitysvaiheen huomioonottamista sekä huolenpitoa oppilaiden sujuvista ja turvallisista siirtymistä koulupolun nivelvaiheissa. Opetussuunnitelman mukainen nivelvaihe on vuosiluokkien 6 ja 7 välillä, ei 5 ja 6 välillä.

Työryhmän mukaan Akaan laskevat oppilasennusteet mahdollistavat kuudensien luokkien palauttamisen viimeistään lukuvuoden 2021–2022 alusta.

Yksi kommentti

  1. AY kääntyy haudassaan

    Myös Arvo Ylpön koulu tarvitsee puskutraktorihoitoa. Uusi koulu tilalle. Ei korjauksia, jokaisessa Ayk rakennuksessa on ollut tai on vakavia ongelmia, oirekysely paljasti isot ongelmat. Myös yhtenäiskoulussa Lastumäessä ongelmia. Vaikka varsinkin eläkeiän kynnyksellä olevat virkamiehet vähättelee viivyttelee edelleen eivätkä anna oirekyselylle painoarvoa, niin toivottavasti
    valtuusto eikä kukaan mukaan lähde näihin huijauksiin/vähättelyihin enään. Ei saa toistaa Viialan karmeita virheitä Toijalassa. Uudet koulurakennukset tarvitaan eikä mitään korjauksia, niiden taso/teettäminen tässä koulurakennusten murheenalhossa on niin nähty. Onnetonta ammattitaidotonta räpellystä kaikinpuolin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?