Briitta-Liisa Sinivuori jatkanee Akaan määräaikaisena kaupunginjohtajana

Akaan kaupunginhallitus esittää 20. kesäkuuta kokoontuvalle valtuustolle, että henkilöstöjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori jatkaa Akaan määräaikaisena kaupunginjohtana vuoden 2018 loppuun. Mikäli hallinto-oikeus kumoaa tätä ennen kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren irtisanomisen, ja tämä palaa hoitamaan virkaansa, päättyy samalla Sinivuoren määräaikaisuus siihen.

Akaan vs. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori ei halua arvuutella, näkeekö sote- ja maakuntauudistus päivänvalon.

Akaan henkilöstöjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori on toiminut Akaan kaupunginjohtajana talvesta 2016 alkaen.

Akaa on ollut ilman vakinaista kaupunginjohtajaa talvesta 2017 alkaen, jolloin Aki Viitasaaren irtisanomisprosessi käynnistyi. Valtuusto lopulta irtasanoi Viitasaaren yksimielisesti kokouksessaan 30. kesäkuuta 2017. Tästä alkoi valitusprosessi, joka on edelleen kesken. Irtisanomisesta valitti kaupunginjohtaja Viitasaari. Nyt oikeusprosessissa valmistaudutaan molempien osapuolien todistajien suulliseen kuulemiseen, joka on syksyllä. Akaan kaupunkia oikeudessa edustaa niin ikään kaupunginhallituksen päätöksellä varatuomari Timo Jarmas.

Kaupunginjohtaja Viitasaari irtisanottiin aikanaan luottamuspulan vuoksi. Asiaa valmisteli valtuutetuista koottu tilapäinen valikokunta, joka totesi lausunnossaan valtuustolle, että Viitasaari on yhteistyökyvytön, käyttäytyy sopimattomasti alaisiaan kohtaan, laiminlyö edustusvelvollisuuksiaan sekä johtaa puutteellisesti asioiden valmistelua valtuustolle. Valiokunta katsoi, että luottamushenkilöiden ja kaupunginjohtajan välille oli näistä seikoista johtuen syntynyt luottamuspula. Valiokunta totesi myös, että kaupunginjohtajaa ei ollut mahdollista siirtää Akaan organisaatiossa toisiin tehtäviin.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?