Kuka voittaa vanhusten asumispalvelujen kilpailuttamisessa?

Kuulin, että Akaan vanhusten ja liikuntarajoitteisten asumispalvelut kilpailutetaan. Se kai merkinnee palaamista entisajan huutolaisaikaan; ihmisiä viskotaan sille, joka tekee homman halvimmin. Monelle tuollainen voi jo tunteenakin olla paha asia.

Toteutuessakin asiat muuttuvat. Esimerkiksi muistisairaat kokevat olonsa turvattomaksi uudessa ympäristössä ja uusien kasvojen keskellä. Me Karpinmäen asukkaat olemme tyytyväisiä tähän omaan pieneen asumisyksikköömme ja tuttuihin hoitajiin.

Olisiko tässä asiassa kerrankin aika katsoa laatua enemmän kuin hintaa. Perusturvalautakunta voisi jalkautua tänne katsomaan ja toteamaan, miten tyytyväistä porukkaa täällä on. Olisimme kiitollisia, että meiltäkin joskus kysyttäisiin jotain ennen kuin nuija kopahtaa. Mehän viulutkin maksamme.

Inkeri Laitinen

Yksi kommentti

 1. Tommi Järvinen

  Hei Inkeri,

  perusturvalautakunnassa alkujaan päätimme yksimielisesti, että palveluseteli tulisi valmistella eikä asumispalveluita enää kilpailuteta. Olen hyvin pahoillani, että tämä asia monimutkaistui tuon jälkeen. Pysyvyys ja valinnanvapaus ovat mielestäni arvoja, joita asumispalveluiden järjestämisessä tulisi kunnioittaa. Toivottavasti asia lopulta etenee siten, että 1.1.2019 alkaen, myös Akaassa on palveluseteli käytettävissä sosiaalihuoltolain mukaisiin asumispalveluihin.

  Yst terv
  Hanni Joronen
  Vihr.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?