Yrittäjyyskurssi tarjosi näkökulmia yrittäjyyteen

Yrittäjyyskurssilla yrittäjyyteen liittyviä asioita opiskeltiin käytännönläheisesti. Kuvassa etualalla olevan Anton Alatalon mielestä kurssin hyödyllisintä antia olivat yritysvierailut.

Akaan Nuorkauppakamari järjesti jälleen tänä vuonna Akaan lukion kakkosluokkalaisille yrittäjyyskurssin. Yrittäjyyskursseja on järjestetty 1990-luvun puolivälistä lähtien. Perjantaina Toijalan Autokoululla pidettiin kurssin viimeinen tapaaminen, jossa opiskelijoille jaettiin kurssitodistukset.

Kurssilla yrittäjyyteen liittyviä asioita opiskeltiin käytännönläheisesti esimerkiksi yritysvierailujen kautta. Opiskelijat vierailivat muun muassa Hopping Brewstersillä sekä Tilitoimisto Nina K:lla. Liikelahjaporjektissa kurssilaiset valmistivat, myivät ja jakelivat yrityksille joulupaketteja, jotka koostuivat muun muassa hunajasta, glögistä ja kynttilöistä. Lisäksi he valitsivat itse kohdemarkkinansa. Projekti tuotti kurssilaisille 1100 euroa, jotka jaettiin stipendeinä kurssilla ansioituneille opiskelijoille. Lisäksi kurssilla harjoiteltiin muun muassa sijoittamista.

Yrittäjän pitkät päivät eivät pelota

Akaan lukion kakkosluokkalainen Anton Alatalo kertoo kiinnostuneensa yrittäjyyskurssista siksi, että hänen unelmansa on perustaa tulevaisuudessa oma asianajotoimisto.

– Halusin nähdä erilaista yritystoimintaa ja kuulla yrittäjiltä itseltään millaista yrittäminen on. Minulla on todella positiivinen kuva yrittäjyydestä, vaikka se onkin vaikeaa ja vaatii kovaa työtä, Anton kertoo.

Antonia ei yrittäjyyteen liittyvät taloudellinen epävarmuus ja pitkät päivät pelota.

– Jos lähtee ajattelemaan asiaa negatiivisen kautta, sitten varmaan yrittäminen on tosi kauheaa. Minä olen kuitenkin optimistinen henkilö joten ajattelen, että kova työ palkitaan aina. En myöskään pelkää epäonnistumista, Anton toteaa.

Tuomo Smått OP Akaasta ja Anna Bäcklund Toijalan Autokoulusta jakoivat kurssilaisille todistukset ja stipendit.

Kurssin hyödyllisimpänä antina Anton pitää mahdollisuutta tutustua erilaisiin aloihin ja yrityksiin.

– Kävimme esimerkiksi Sisu-Pellillä tutustumassa metallialan yrittäjään. Se avasi silmiä sen suhteen miten moninaista yrittäminen voi olla. Myös kurssin porukka ja vetäjät ovat olleet erittäin hyviä, Anton sanoo.

Helmiina Latvanen on kasvanut yrittäjäperheessä; hänen äidillään on psykologia-alan yritys ja hänen isällään maatalousyritys. Toistaiseksi Helmiina ei haaveile yrittäjyydestä, mutta asia voi tulevaisuudessa muuttua.

– Olen oppinut äidiltäni, että yrittäjäksi voi ryhtyä vanhempanakin, Helmiina sanoo.

Myös Helmiinan mielestä kurssin parasta antia olivat yritysvierailut.

– Yritysvierailuilla kuuli mielenkiintoista taustaa yrityksen pyörittämisestä. Sain lisää näkökulmia yrittäjyyteen, Helmiina sanoo.

Helmiina Latvanen sai kurssilta lisää näkökulmia yrittäjyyteen.