Niinhän siinä sitten kävi

Perustuslakivaliokunta totesi 1.6.2018 hallituksen sote-lakiehdotuksessa merkittäviä perustuslaillisia puutteita muun muassa maakuntien rahoituksen puutteellisuudessa, palvelujen tasapuolisuuden varmistamisessa, maakuntavaalien liian nopeassa aikataulussa (=demokratiavaje), laajamittaisen ja kalliin selvitysorganisaation perustamisessa ja valmistautumisen aloittamisessa ennen lainsäädännön hyväksymistä.

Olen Akaan Seudussa julkaistun artikkelisarjan ”Maakuntauutisia” ensi jaksosta alkaen ihmetellyt miksi AS on valjastettu (yhden puolueen?) yksipuolisen maakuntahypen mainoskanavaksi (mm. maakuntavaatteet ja -laulut)? Kun vihdoin löytyi aikaa, kysynkin päätoimittajalta: Olisiko tasapuolisesti pitänyt, tai pitäisikö vieläkin esiintuoda myös sotelainsäädäntö-/maakuntahallintokritiikkiä, asiantuntijoiden varoituksia, sekä lainsäädännön etenemisen tilannekatsauksia?

Kuka ja miksi päätti kyseisen artikkelisarjan julkaisemisesta tuollaisena maakuntamainoksena ennen lainsäädännön valmistumista? Millä perusteilla? Olisiko pitänyt sarjan alussa (ja voisiko vielä) tuoda esiin kyseisen julkaisusarjan tarkoituksen ja taustavoimat, muun muassa kuka on M. Pulkkinen, joka useimmat artikkelit on kirjoittanut ja hänen taustansa ja sidoksensa?

Tasapuolisuuteen ja totuuteen tulisi journalismin, myös puolueisiin sitoutumattoman paikallislehden aina pyrkiä.

 

Raimo Lehtonen

Ps. Kuka lukijoista muistaa vielä, miksi lääninhallitukset ja sen virat lopetettiin 2010?

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.