Pysähdy hetkeksi: Jo joutui armas aika!

Jihuu, huutavat koululaiset lauantaina. Kouluvuosi takana ja lomapäivät edessä. Monella aikuisellakin on mukavat ajatukset mielessä ajatellen tulevaa kesälomaa.

Tänä keväänä olemme saaneet ihanaa Taivaan Isän lämpöhoitoa jo toukokuussa. Ensin näytti siltä, että kevät ja kesän tulo on myöhässä. Vielä mitä! Leskenlehdet, voikukat, tuomet, sireenit, omenapuut, kielot ja monet muut ovat jo kukkineet. Lehdet ilmestyivät puihin tosi nopeasti ja kasvoivat hiirenkorvista ihan isoiksi muutamassa päivässä. Järvien vedet ovat lämmenneet ja monet ovat ehtineet heittämään talviturkkinsa virkistävään veteen.

Luonnon herääminen talven jälkeen on vuosi toisensa jälkeen niin ihmeellistä. Jumala luo silmiemme edessä uutta ja kaunista. Minä olen ollut jo lapsena kevätihminen. Kuljen ja kierrän paikkoja etsien kevään merkkejä. Joka päivä jotain vähän enemmän. Nykyään kuljen ja näppäilen kuvia ja täytän Facebook-profiiliani kuvilla. Minulle Jumala puhuu luonnon heräämisessä siitä, että edelleen hän pitää huolta, edelleen hän rakastaa. Samaa hyvää, jota hän antaa luomakunnalle, hän antaa meille luomakuntansa jäseninä.

Rippikoulussa ihmettelimme sitä kuinka Jumala tarvitsi rakkaudelleen kohteen ja silloin hän loi ihmisen. Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Siis sinussa ja minussa on jotain Jumalasta. Olemme Jumalan kuvia, luomakunnan osia, joista Jumala pitää huolta. Aika huikeaa!

Toivottavasti tulevina lomapäivinä me, isot ja pienet, osaamme iloita tästä ihanasta luomakunnasta. Se antaa meille voimaa ja siellä voi levätä ja voimaantua. Pidetään myös huolta, että meidän lapsemme ja lapsenlapsemmekin saavat nauttia Suomen puhtaasta ja ihanasta luonnosta, makoisista metsämarjoista ja puhtaista uimavesistä.

”On kaunis synnyinmaamme,

maat, metsät, järvet sen.

Me Luojan töitä saamme

katsella kiittäen.

Taas lauhat tuulet soittaa

urkuja hongiston

ja Herraa kunnioittaa,

hän kaiken luoja on.”
Virsi 574:1

Hele Ali-Löytty
Kirjoittaja on Akaan seurakunnan nuorisotyönohjaaja

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.