Kaupunginhallitus ei haluakaan Rasin siirtokoulua Rasille – äänestys hajotti demarit ja kokoomuksen

Akaan kaupunginhallitus päätti tiistaina, että Rasin koulun siirtokoulua ei hankita Rasin koulun alueelle, vaan siitä pyydetään tarjousta Viialan yhtenäiskoulun pihapiiriin. Kaupunginhallituksen edellinen, 28.3. tehty päätös oli, että siirtokoulu hankitaan Rasin koulun alueelle.

Tarkalleen ottaen hallitus päätti nyt pyytää Parmaco Oy:ltä osa-alue 3:een liittyen tarjouksen ”Kirkonkylän koulu”-siirtorakennuksesta sijoitettuna Viialan yhtenäiskoulun pihapiiriin tulevien siirtorakennusten yhteyteen. Perusteena päätökselle oli kokonaistaloudellisesti edullisempien kustannusten lisäksi pedagogiikkaan, tiloihin ja henkilöstöön liittyvät synergiaedut sekä nopeampi toteuttamisaikataulu.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti antaa päätöksenteon nopeuttamiseksi va. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuorelle oikeuden hyväksyä ao. tarjouksen hintatason ollessa suunnilleen selostusosassa esitetyn mukainen. Va. kaupunginjohtaja oikeutettiin myös allekirjoittamaan ao. vuokrasopimus.

Kaupunginhallitus ei ollut päätöksestä yksimielinen, sillä se syntyi äänin 6-5. Hyväksytyn päätösesityksen teki Briitta-Liisa Sinivuori illan kokouksessa. Vielä tiistain päivällä hän kertoi Akaan Seudulle, että ei tiedä, mitä esittää.

Kaupunginhallituksen kokouksessa Jukka Saari (vas) esitti, että hallitus päättää käyttää Parmacon asiakohdan oheismateriaalina olevan tarjouksen Rasin siirtokoulun hankintaan Rasin alueelle kolmeksi vuodeksi sisältäen kaksi kertaa yhden vuoden option. Saari esitti myös, että virkahenkilöt velvoitetaan toimimaan siten, että siirtokoulu saadaan käyttöön mahdollisimman pian, jolloin koko Rasille käytettävissä oleva alue otetaan huomioon. Myöss Saaren esityksessä kaupunginhallitus olisi oikeuttanut va. kaupunginjohtajan allekirjoittamaan vuokrasopimuksen Parmacon kanssa.

Heli Piirainen (vihr) ja Hannu Järvinen (sd) kannattivat Jukka Saaren esitystä, ja äänestyksessä sen taakse asettuivat myös Inka Loppi (sd) ja Janita Puomila (kok).

Va. kaupunginjohtajan voittanutta esitystä kannattivat Salla Bister (sd), Sami Rajala (kok), Harri Rämö (sd), Tiina Räsänen (kesk), Jukka Salminen (kok) ja Sauli Turja (sin).

Valtuuston päätös kuntalaisaloitteesta pantiin täytäntöön

Kaupunginhallitus pani tiistain kokouksessaan myös täytäntöön Akaan valtuuston 25.4.2018 tekemät päätökset. Yksi niistä koski Rasin koulun siirtokoulua vaatineen kuntalaisaloitteen käsittelyä.

Harri Lepo ja Heli Sukki ovat pettyneitä Akaan kaupungin tapaan päättää ja olla päättämättä asioista. Kaupunki katsoi, että heidän kuntalaisaloitteensa on loppuun käsitelty, vaikka päätöksen perustelut Rasille vaaditusta siirtokoulusta eivät tiistai-illan jälkeen pidä enää paikkaansa.

Aloitteen allekirjoitti 430 akaalaista, ja valtuusto päätti 25.4. kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti, että aloite todetaan loppuun käsitellyksi, koska kaupunginhallitus on 28.3.2018 päättänyt, että kaupunki käyttää Parmacon voittaman Akaan Viialan koulujen väistötilojen kilpailutuksen 150 oppilaan option Rasin koulun siirtorakennuksen hankintaan Rasin koulun alueelle ja valtuusto on 28.3.2018 myöntänyt asiaan tarvittavat lisämäärärahat.

Valtuuusto päätti 25.4. yksimielisesti, että aloite on loppuun käsitelty. Tämä tiedon saivat myös aloitteen vastuuhenkilöt Heli Sukki ja Harri Lepo.

Kommentit (2)

  1. hannakoppanen

    Ei jumankauta!Minkähän takia sitä edes haki lastaan rasille kouluun(joka on ihan vieressä),jos sen kuitenkin joutuu raahaamaan toiselle puolelle kylää!!!VOISITTEKO NYT VAAN KÄYTTÄÄ SITÄ JÄRKEÄ PÄÄTTÄJÄT!!

  2. Jorma

    Aivan uskomatonta veivailua. Nyt olisi hyvä sauma kerrankin tehdä järkevä päätös ja perua tämä hölmöily. Eli siirtokoulu Rasille, kuten aikaisemmin oli päätetty. Näin on lapsille keväämmällä puhuttu, että Rasille tulee koulu, se on nyt päätetty ja varma asia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?