Akaa-Volleyn pelaajistoon kolme kovaa Koota

Mikko Kuusela (18) tavoittelee ensi kaudella Akaa-Volleyn ykköspassarin paikkaa. Keskitorjuja Teemu Koivunen (7) vielä harkitsee uransa jatkoa.

Akaa-Volleyn Mestaruusliigamiehistö rakentuu pala kerrallaan. Seura julkisti yleispelaaja Miikka Lemolan paluun pari viikkoa sitten. Nyt alkavat muutkin pelipaikat täyttyä. Ensimmäisinä ehtivät viime kaudella seuraa edustaneet.

Joukkueen 19-vuotias libero Voitto Köykkä allekirjoitti Akaa-Volleyn kanssa 2+1 -vuotisen sopimuksen. Köykkä valloitti päättyneellä kaudella joukkueen ykkösliberon paikan vakuuttavilla otteillaan. Vilppulan Tähden kasvatti osoitti olevansa erittäin kehityskelpoinen sekä syöttöjen vastaanotossa että puolustuksessa. Molemmat osa-alueet kannattavat joukkuetta kovatasoisessa lentopalloliigassa.

– Halusin jatkaa Akaa-Volleyssa kehittyäkseni pelaajana. Viime kausi oli ensimmäinen liigassa ja opin paljon uutta, etenkin puolustuspelaamisessa.  Kokenut Jussi Heino opasti harjoituksissa, miten sijoittua puolustustilanteissa, kehui Köykkä.

Nuori lentopalloilija on kunnianhimoisesti asettanut tavoitteekseen ammattilaisuuden ulkomailla ja miesten maajoukkue-edustuksen.

– Siinä meillä on pelaaja, joka todella kannattaa kiinnittää. Uusi valmentajamme Oliver Lüütsepp kaipaa pelaajia, jotka ovat halukkaita kehittymään ja tekemään töitä sen eteen, vakuutti neuvotteluja käynyt Risto Lahti.

Köykkä oli menneellä kaudella kiireinen. Pääasiassa libero pelasi Vilppulan Tähden ykkössarjajoukkueessa ja seuran A-junioreissa.

– Ykkösessä emme menestyneet, mutta A-pojissa olimme SM-sarjassa viidensiä. Ensi kaudella olisi vielä mahdollisuus jatkaa A-junioreissa, mutta se asia on vielä kokonaan auki, tunnusti Köykkä.

Köykkä muuttaa tyttöystävänsä kanssa kesäkuussa Akaan Viialaan. Molemmat ovat ammatiltaan lähihoitajia ja uskovat töitä Akaasta löytyvän.

Kuuselan kaksoset jatkavat Akaassa

Voitto Köykkä (11) otti viime kaudella oppia muun muassa kokeneelta brasilialaispelaajalta Ivan Walterilta ja on entistä valmiimpi tulevan kauden Mestaruusliigaan.

Miika Lemola tuo varmuutta Akaa-Volleyn yleispelaajatontille. Mutta hyviä hihamiehiä, jotka kykenevät myös teräviin hyökkäyksiin, tarvitaan liigajoukkueessa useampia. Kaikilla ei voi olla se paras päivä jokaisen ottelun kohdalla. Onneksi viime kaudella Akaa-Volleyn riveihin siirtynyt Teemu Kuusela on päättänyt jatkaa seurassa.

– Viime kaudella tuli niin paljon lisäoppia lentopallosta, että jatkohalut ovat kovat. Treenasimme paljon enemmän kuin koskaan ykkössarja-aikana. Esimerkiksi voimaharjoitukset eivät aiemmin kuuluneet harjoitusohjelmaani pelikauden aikana. Koen kehittyneeni lentopalloilijana aimo askeleen eteenpäin ja ensi kaudella haluan vakuuttaa valmennusjohdon siitä, että minut kannattaa ottaa avauskuusikkoon jokaisessa pelissä, kertoi Kuusela tavoitteestaan.

Tampereella asuva ja Hämeen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta opiskeleva Teemu Kuusela kertoi oppineensa ensimmäisen liigakautensa aikana paljon myös lentopallon taktisista kuvioista.

– Otteluvideoita katsomalla ja analysoimalla oppii paljon. Se oli minulle uutta viime talvena, paljasti Kuusela.

Teemun kaksosveli Mikko Kuusela kertoi niin ikään kasvaneensa lentopalloilijana ensimmäisen liigakautensa aikana.

– Kyllä Mestaruusliigan ja ykkössarjan välillä on iso ero. Liigassa vastaan tulee aina kovaa treenannut joukkue. Ykkösessä taso vaihtelee melko paljon, muisteli Toijalassa asuva vasenkätinen passari.

Kaksosveljensä tavoin Mikko Kuusela täyttää seuraavaksi 24 vuotta. Pelivuosia on siis edessä vähintäänkin kymmenen, mikäli työt ja terveystilanne sen sallivat. Riihimäellä työssä käyvä Kuusela allekirjoitti Akaa-Volleyn kanssa pelaajasopimuksen ensi kaudeksi eikä kainostele tavoitteitaan.

– Selkeä tavoite on valloittaa Akaa-Volleyn joukkueessa ykköspassarin paikka. Avauskuusikkoon pitäisi tie raivata mahdollisimman monessa pelissä, kertoi jo viime kaudella lupaavia otteita esitellyt 187 senttinen Kuusela.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.