Leo Virtanen palasi boccian PM-kisoista hopeamitalin kanssa

Leo Virtanen osallistui toista kertaa boccian PM-kisoihin. Kaksi vuotta sitten tuliaisina oli kultaa ja tänä vuonna hopeaa.

Leo Virtanen Akaasta sekä Jorma Naroma Pirkkalasta ja Timo Kaapu Nokialta voittivat joukkuehopeaa boccian Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Färsaarilla lauantaina 12. toukokuuta. Virtanen, Naroma ja Kaapu sijoittuivat hopealle luokassa 4.

– Emme onnistuneet niin hyvin, että olisimme pystyneet uusimaan kahden vuoden takaisen PM-kullan, vaikka hyvin pelasimmekin, Leo Virtanen sanoo.

Boccia on vammaisurheilulaji, jossa kilpailijat jaetaan eri luokkiin vamman mukaan. Nelosluokassa mestaruus meni Tanskaan.

– Suomi on voittanut mestaruuden seitsemän kertaa, mutta nyt Tanska sai vihdoin viimein voittonsa. Kyllä niitä sitten itkettikin. Tanskalaiset olivat onnellisia, Leo Virtanen kertoo.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Virtasen tie päättyi ennen finaalia. Akaalainen selvitti alkulohkon, mutta putosi jatkosta hävittyään pelin maamiestään Timo Kaapua vastaan.

Pelipallot hukassa

Ylimääräistä jännitystä kisamatkaan toi se, että Virtasen ja muutaman muunkin suomalaisurheilijan matkatavarat pelipalloineen hukkuivat menomatkalla. Matkatavarat saapuivat kisapaikalle nippa nappa ajoissa, jotta pelaajien pallot ehtivät vielä hyväksyttäviksi. Virtasen matkatavarat hukkuivat myös paluumatkalla.

Suomen kymmenen pelaajan maajoukkue voitti PM-kilpailuista kaikkiaan yhdeksän mitalia, joista kultaisia oli kuusi, hopeisia yksi ja pronssisia kaksi. 72-vuotias Virtanen osallistui boccian Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin nyt toista kertaa. Virtasen tavoitteena on olla mukana myös seuraavissa PM-kisoissa, jotka järjestetään kahden vuoden päästä Norjassa.

Parikisasta SM-pronssia

Akaan Seudun Invalideihin kuuluva Virtanen voitti tänä keväänä myös SM-pronssia boccian parisarjassa. SM-mitaleista kisattiin Pajulahdessa 27.–29.4. Virtasen parina kisassa oli Seinäjoen Seudun Invalidien Jussi Pohjola. Parikisan voitto meni Tampereelle ja hopea Raumalle.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Virtasen SM-kisat päättyivät niukkaan putoamiseen alkulohkossa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.