Jere Tikkala debytoi nuorten lentopallomaajoukkueessa

Jere Tikkala on pelannut lentopalloa viisi vuotta. Lajin pariin Jere päätyi kaverin houkuteltua hänet mukaan A-Volleyn treeneihin.

A-Volleyn kasvatti, 14-vuotias Jere Tikkala Viialasta teki ensiesiintymisensä alle 16-vuotiaiden poikien lentopallomaajoukkueessa huhti–toukokuun vaihteessa Pietarissa pelatussa Platonovin muistoturnauksessa. U16-joukkue sijoittui turnauksessa hopealle. Yleispelaajan tontilla pelannut Jere valittiin Suomen joukkueen parhaaksi pelaajaksi.

Turnaukseen osallistui Suomen maajoukkueen lisäksi Viron maajoukkue ja neljä joukkuetta Venäjältä. Suomen pojat kärsivät ainoan tappionsa Venäjän urheilukoulun joukkueelle viidennessä erässä pistein 15-12.

– Syöttö ja hyökkäys ovat meidän vahvaa aluetta, kun taas puolustuspalloissa ollaan ehkä vähän jäljessä varsinkin, kun vertaa venäläisiin, Jere arvioi joukkueiden osaamista.

U16-maajoukkue on muodostettu maajoukkueleireille valituista pelaajista. Joukkueen kokoaminen on aloitettu reilu vuosi sitten.

– Pääporukka on muodostunut tänä vuonna, Jere kertoo.

Maajoukkue tavoitteena alusta asti

Jere aloitti lentopallon A-Volleyssa viisi vuotta sitten E-ikäisenä kaverin houkuteltua hänet mukaan treeneihin. Tavoite on ollut kirkas jo ensimmäisestä kaudesta lähtien. Jo vuonna 2014 Jere kertoi Akaan Seudun haastattelussa, että ”maajoukkueeseen olisi kiva päästä”.

Seuraava tavoite on jatkaa maajoukkueen mukana ja päästä pelaamaan vuoden päästä U17-nuorten EM-kisoihin, johon karsinnat alkavat ensi vuoden tammikuussa.

SM-hopeaa Salon Viestissä

Jere Tikkala (oik.) pelasi sarjakaudella Salon Viestin C-pojissa, joka sijoittui Kuortaneella huhtikuussa pelatussa SM-finaalissa hopealle. SM-kultaa voitti Pielaveden Sampo. 186-senttisen Jeren vahvuuksiin kuuluu 337 sentin ulottuvuus. Kuva: Jari Tikkala.

Sarjakauden Jere Tikkala pelasi lupaavista pelaajista muodostetussa Salon Viestin C-poikien joukkueessa, joka sijoittui SM-hopealle. Kuortaneen Urheiluopistolla pelatussa tiukassa finaalissa kullan vei Pielaveden Sampo.

Jere on matkannut harjoituksiin Saloon kauden aikana vähintään joka toinen viikko. Joukkue treenasi myös pitämällä parin päivän harjoitusleirejä. Salon Viestin lisäksi Jere pelasi tällä kaudella A-Volleyn B-poikien joukkueessa. Syksyllä ja talvella hän harjoitteli Akaa-Volleyn liigajoukkueen mukana.

– Siinä oppi paljon asioita. Ensin tuntui oudolta olla miesten mukana, mutta siihen tottui. Se oli jännä kokemus, Jere tuumaa.

Tänä keväänä Jere pelaa vielä aluejoukkueiden SM-turnauksessa Mikkelissä. Hän on mukana B-poikien Lounais-Suomen aluejoukkueessa, jonka tavoitteena on SM-kulta. Kesäkuun alkupuolella vuorossa on Kuopiossa pelattava Power Cup -lentopalloturnaus Salon Viestin joukkueessa ja juhannuksen edellä lentopallon maajoukkuerippileiri Kuortaneen Urheiluopistolla, jossa toimii Lentopalloliiton valtakunnallinen valmennuskeskus.

Koulu jatkuu Kuortaneella

Etelä-Pohjanmaa tulee Jerelle ensi vuonna entistä tutummaksi, sillä Viialan yhtenäiskoulun kahdeksannen luokan tänä keväänä päättävä Jere jatkaa koulua syksyllä Kuortaneella.

– Sinne mennään opiskelemaan ja treenaamaan ja toivottavasti kehitytään, Jere sanoo.

Kesäkuussa 15 vuotta täyttävän Jeren ensi kauden joukkuekuviot ovat vielä avoimet. Todennäköisesti hän pelaa ainakin jossain Kuortaneen miesten joukkueessa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.