Akaaseen tuli kolme salibandyn SM-kultaa

Tomi Kallio (vas.), Veeti Korkki ja Tuukka Hytönen ovat tuoreita salibandyn B-poikien Suomen mestareita. Näillä näkymin kaikki jatkavat ensi kaudella saman seuran eli tamperelaisen Kooveen A-pojissa.

Akaalaiset Tuukka Hytönen, Tomi Kallio ja Veeti Korkki voittivat tänä keväänä salibandyn Suomen mestaruuden Kooveen B-junioreissa. Polku tamperelaisseuraan on vienyt kaikilla muiden seurojen kautta. Hytönen tuli tälle kaudelle tamperelaisseura Classicista ja Kallio Lempäälän Kisasta.

– Alkoi ärsyttää lusmuilu LeKissä, ja halusin kehittyä ja pelata tosissani, Kallio perustelee.

Hytönen puolestaan vaihtoi Kooveen väreihin, koska seurassa oli hyvä mahdollisuus voittaa Suomen mestaruus ja kehittyä samanikäisten pelaajien kanssa. Korkki vaihtoi Kooveehen Vesilahden Visasta jo viisi vuotta sitten.

Vuonna 2000 syntyneellä kolmikolla on takanaan myös yhtäläinen jalkapallojuniorin ura, joka alkoi Viialan Peli-Veikoissa ja jatkui Valkeakosken Hakassa.

– Lopetimme siellä peräjälkeen. Ei ollut enää aikaa, kun salibandyssä on 5–6 tapahtumaa viikossa, nuoret miehet kertovat.

Kahdesta lajista tuli valittua salibandy, koska se on hauskempaa ja siinä on paremmat mahdollisuudet menestyä kansainvälisesti.

– Pärjään paremmin salibandyssä, ja motivaatio treenaamiseen ei ole loppunut. Jalkapallossa se loppui, Hytönen sanoo.

Nousujohteisesti kohti kultamitaleja

Tuoreet Suomen mestarit ovat yhtä mieltä siitä, että joukkueen vahvuus oli sen tasaisuus ja yhtenäisyys. Akaalaisiltakaan ei irtoa kehuja omasta tekemisestä, vaan puheissa pyörii joukkue ja sen nousujohteinen kausi.

– Meillä on tasaisia kenttiä. Kaikki pelasivat omalla tasollaan, ja kaikki pystyivät pelaamaan kenen kanssa tahansa. Pärjäsimme myös silloin, jos ykkösmiehet olivat välillä pois, kun he pelasivat myös A-junioreissa, Veeti Korkki kertoo.

Hytösen mukaan viisikkopuolustus oli hyvää läpi kauden.

– Vaikka aluksi ei kulkenut, puolustimme hyvin. Voittoja ja tappioita tuli vuorotellen, mutta kun saimme kentälliset kuntoon, alkoi tulla voittoja.

Koovee voitti vuonna 2000 syntyneiden porukallaan jo C-poikien hopeata kaksi vuotta sitten. Silloinkin joukkueessa pelanneen Veeti Korkin mukaan Koovee ei silti ollut missään nimessä tämän kauden B-poikien ennakkosuosikki. Uskoa menestykseen kuitenkin riitti, ja sitä vahvistivat runkosarjan voitto ja pudotuspelien kotietu.

– Kun voitimme ensimmäisen finaalin, ajattelin, että emme me voi tätä hävitä, Korkki sanoo.

Espoon Oilers vei toisen finaalin, mutta Koovee otti kolmannessa matsissa kotona niukan 2–1-voiton ja vei SM-kultaa samoin otteluluvuin.

Koulukin on sujunut hyvin

Tuukka Hytönen opiskelee Valkeakoskella kauppiksessa, Tomi Kallio käy Akaan lukiota ja Veeti Korkki Sammon lukiota Tampereella. Koulunkäynti on kaikkien mukaan sujunut hyvin.

– Aikaa ei ole paljon, mutta kyllä siitä pystyy suoriutumaan. Treenejä ei ole voinut jättää väliin siksi, että on koulujuttuja, joten sitten on nipistetty sieltä, Korkki kertoo.

Tomi Kallio (vas.) opiskelee Akaan lukiossa, Veeti Korkki Sammon lukiossa Tampereella ja Tuukka Hytönen kauppiksessa Valkeakoskella.

Koovee treenaa Linnainmaalla AutoCenter Areenalla, ja akaalaiskolmikko on kulkenut Tampereelle joko kimppakyydeillä tai junalla. Toissa viikolla Korkki muutti Tampereelle lähemmäs koulua ja treenihallia

Ensi kaudella Hytönen ja Korkki aikovat pelata Kooveen A-junioreissa, samoin Kallio, jos tarjolla on tarpeeksi iso rooli.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.