Akaa hyvittää 22 500 euroa Kiinteistö Oy Akaan Risteykselle

Akaan kaupunki joutuu maksamaan 22 500 euroa hyvitystä tontin kauppahinnasta Toijalan ABC:n viereen liiketilaa rakentavalle Kiinteistö Oy Akaan Risteykselle. Kuva: Tarja Antola.

Akaan kaupunki joutuu maksamaan 22 500 euroa hyvitystä  tontin kauppahinnasta Toijalan ABC:n viereen liiketilaa rakentavalle Kiinteistö Oy Akaan Risteykselle. 3512 neliömetrin kokoisen tontin kauppahinta oli 42 144 euroa. Kaupat tehtiin viime vuoden syyskuussa.

Kaupunki tilasi Pöyry Finland Oy:ltä maaperätutkimuksen, jonka tutkimusselostuksessa todettiin, että rakennus voidaan perustaa osittain kallioperustuksilla suoraan kallion varaan ja osittain lyöntitukipaaluilla. Rakennushankkeen aikana kuitenkin selvisi, että koko rakennuksen pinta-ala piti paaluttaa. Tämän takia rakentajalle tuli ylimääräisiä kustannuksia 45 730, 95 euroa.

Kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkisen mukaan Akaan kaupunki aikoo selvittää asiaa maaperätutkimuksen tehneen Pöyry Finlandin kanssa.

– Tulemme selvittämään Pöyryn kanssa mitä tässä on tapahtunut. Minusta kuulostaa omituiselta, että lausunnossa oletetaan, että tuollaista paaluttamista ei tarvita. Ainakin näin lausuntoa on tulkittu, Sarkkinen toteaa.

Sarkkinen kertoo, että maaperätutkimuksen kairauksia tehtiin kuudesta pisteestä. Hänen mukaansa on toki mahdollista, että osa kairauksista on osunut kallion sijaan kivenlohkareisiin.

Kaupunki sopi ostajan kanssa, että paalutuksesta aiheutunut lisäkustannus huomioidaan 50/50 -periaattella tontin myyntihinnasta hyvittämällä. Hyvityksen maksamisesta päätti yksimielisesti 8.5. kokoontunut kaupunginhallitus.

Ovet auki juhannukseen mennessä

Kiinteistöosakeyhtiö Akaan Risteyksen osaomistaja Jarmo Eskolan mukaan liikekeskus avaa ovensa juhannukseen mennessä. 480 neliömetrin kokoisessa yhtenäisessä tilassa asiakkaita palvelevat kukkakauppa, sisustustavarakauppa ja vaateliike. Kahvilayrittäjä on vielä etsinnässä. Rakennuksen nimeksi tulee Pellavatehdas.

– Mietimme nimeä aika kauan ja halusimme sellaisen, joka herättää uteliaisuutta. Me myymme italialaisia pellavavaatteita. Rakennus on myös sisältä hyvin tehdasmainen ja pelkistetty, sellainen loft-henkinen, Jarmo Eskola kertoo nimen taustoista.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.