Mitalit tiukassa pm-maastoissa

Valtin parhaan sijoituksen juoksi Eetu Koskinen (nro 348), joka oli viides P13-sarjassa. Kuva: Aija Mansikka.

HämSYn 9-15 -vuotiaiden piirinmestaruusmaastot juostiin auringonpaisteessa helatorstaina 10.5. Lempäälän Hakkarin maastoradalla.

Hämeen piiri kerää vuodesta toiseen suuren joukon kilpailijoita sisulisäikäisten pm-maastoihin, mutta valitettavasti nuorison liikkumisen väheneminen näkyy kauttaaltaan maastokisojen osallistujamäärissä. Esimerkiksi joukkuelajien harrastajille maastojuoksut olisivat hyvää perusharjoittelua: he olisivat toivottu lisä osallistujiin.

Tänä vuonna Lempäälässä kilpaili 316 nuorta urheilijaa. Eniten juoksijoita oli 12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa, jossa kahden kilometrin pituisen reitin kiersi 50 juoksijaa.  9-11 -sarjoissa matkan pituutena oli kilometri.

Valtin 11-vuotiaat tytöt pronssille

Viialan Valtti sai mukaan 17 urheilijan joukkueen, ja useita sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon. Mitalin toi kuitenkin vain T11- sarjan joukkue, joka sai joukkuekisassa pronssia. Joukkuekilpailuun lasketaan mukaan seuran kolmen parhaan juoksijan sijaluvut yhteen. Saara Kuha oli henkilökohtaisessa kilpailussa kymmenes, Elli Sivonen 15:s ja Vilmiina Virtanen sijalla 21.

Valtin Maija Oksa (nro 353) oli 12-vuotiaiden tyttöjen seitsemänneksi nopein 50 juoksijan joukosta. Kuva: Aija Mansikka.

Kymmenen parhaan joukkoon juoksivat Saara Kuhan lisäksi P13 -sarjassa Eetu Koskinen, joka oli viides, ja Joona Lehtinen, joka oli kahdeksas. Saman ikäisissä tytöissä Sanni Niskanen juoksi kuudenneksi ja Elice Helenius kahdeksanneksi. Maija Oksa oli 12-vuotiaiden tyttöjen seitsemänneksi nopein.

Valtin P9-sarjan poikien joukkue sijoittui kuudenneksi. Joukkueessa juoksivat Veikko Virtanen (sijoitus 12:s), Matias Viitanen (17:s) ja Olli Sivonen (18:s). Sijoituksen arvoa nostaa se, että yksikään poika ei ole vielä 9-sarjalainen.

Muutama harmillinen poissaolo vei pari mitalia. P13-sarjassa joutui kolmas juoksija jäämään pois jalkavaivan vuoksi. Hopeaan olisi riittänyt toiseksi viimeiseksi sijoittuminen. T13-sarjassa vastaavalla sijoituksella olisi joukkueen kaulaan ripustettu kultamitalit.

Vauhdilla tyttövoittoinen joukkue

Toijalan Vauhti osallistui pm-maastoihin yhdeksän urheilijan joukkueella. Vauhtilaisten parhaasta sijoituksesta vastasi T9-sarjassa juossut 8-vuotias Julia Suolaniemi, joka pinkoi kilometrin mittaisella matkalla neljänneksi, jääden vain askeleen mitan pronssimitalista. Ikäluokassa kilpaili kaikkiaan 42 juoksijaa, joiden joukossa myös Vauhdin Natalia Osowska ja Milja Välläri juoksivat sijoille 32 ja 33.

11-vuotiaiden poikien sarjassa Arttu Viljanen juoksi seitsemänneksi ja 10-vuotiaiden tyttöjen kisassa Seela Turunen kahdeksanneksi. Samassa sarjassa Iina Turunen juoksi sijalle 14.

T12 -sarjan kahden kilometrin kisan 50 juoksijan joukossa Anni Viljanen juoksi sijalle 31 ja Miisa Turunen sijalle 41. Vauhdin tyttövoittoisessa

Valtin 11-vuotiaat tytöt saivat joukkueena pronssia. Saara Kuha (nro 357) oli kilometrin reitillä kymmenes, Elli Sivonen 15:s ja Vilmiina Virtanen 21:s. Kuva: Aija Mansikka.

joukkueessa juoksi myös Lotta Sannamo, joka sijoittui T11 -sarjassa sijalle 29.

Aija Mansikka

Riitta Lehtonen

Sanni Niskasen (nro 350) ja Elice Heleniuksen (nro 351) hienoja juoksuja ei nyt palkittu mitaleilla. Kuva: Aija Mansikka.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.