Akaa-Volley palkkaa ammattivalmentajan Virosta

Oliver Lüütsepp (vas.) on Akaa-Volleyn uusi päävalmentaja. Hasse Mattila (kesk.) siirtyy pelaajan roolista avustavaksi valmentajaksi ja Niko Rouvali jatkaa pelaajien fysiikkavalmentajana. Äitienpäivän aattona kolmikko suunnitteli joukkueen kesäharjoittelua.

Akaa-Volleyn liigajoukkueen päävalmentajana toimii ensi kaudella virolainen Oliver Lüütsepp, joka on valmentanut ammatikseen kahdeksan vuotta.

– Olen valmentanut ensin viisi vuotta sekä nuorisojoukkueissa että Tarton liigajoukkueessa kakkosena ja viimeksi kolme vuotta liigajoukkueen päävalmentajana, 31-vuotias Lüütsepp kertoo.

Fysioterapeutin koulutuksen saanutta lentopalloammattilaista ajaa eteenpäin kunnianhimo.

– Olen aina halunnut menestyä urheilussa. Aloitin lentopallourani akaalaisille tutussa Vörun urheilukoulussa. Mutta todettuani että ominaisuuteni eivät lentopallon pelaajana riitä huipulle, päätin siirtyä valmentajaksi. Siinä työssä haluan menestystä, Lüütsepp sanoo.

Toistaiseksi vielä lyhyt valmennusura on jo tuonut menestystä. Lüütsepp on luotsannut joukkueensa edellisellä kaudella Baltian liigassa kolmanneksi ja Viron omassa liigassa hopealle. Päättynyt kausi toi kakkossijan Viron lentopallocupissa.

Akaa-Volley tavoittelee ensi kaudella lentopallon Mestaruusliigan pudotuspelipaikkaa. Tavoite on kova mutta realistinen.

– Kohti aina vaan täydellisempää ammattimaisuutta mennään. Ja siksi päätettiin myös palkata täysipäiväisesti lentopalloon panostava päävalmentaja, perustelee lauantaina Oliver Lüütseppin kanssa sopimuksen neuvotellut Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti.

Akaa on Lüütseppille tuttua seutua

Oliver Lüütsepp on toiminut myös Viron nuorten maajoukkueen parissa. Ja tuossa pestissä hän vieraili Viialassa vuonna 2010.

– Olimme nuorten maajoukkueen kanssa Leomuovi-turnauksessa. Akaa on siis jollakin tavalla ennakkoon tuttu kaupunki, kertoo toistaiseksi englanninkielellä Akaa-Volleyn pelaajien kanssa kommunikoiva Lüütsepp.

Virolaisvalmentaja ei vielä puhu suomea, mutta uskoo oppivansa kielen jollakin tasolla jo syksyn aikana.

– En luonnollisesti ole yksityiskohdissaan seurannut Suomen Mestaruusliigaa. Mutta esimerkiksi VaLePa ja Team Lakkapää valmentajineen ovat hyviä tuttuja, koska ne ovat leireilleet Virossa, Lüütsepp muistelee.

Itse yleispelaajan roolissa kentällä ollut Lüütsepp haluaa joukkueeseensa pelaajia, jotka sitoutuvat tavoitteisiin ja haluavat kehittyä.

– Olemme keskustelleet, että ensisijaisesti joukkueeseen otetaan suomalaisia lentopalloilijoita. Jos sitten johonkin tiettyyn roolin ei täältä löydy sopivaa pelaajaa, turvaudutaan ulkomaalaisiin, vastaa Lüütsepp kysymykseen, tuoko hän mukanaan pelaajia Tartosta.

– Kansalaisuuden sijaan olennaista on asenne. Jos pelaaja on kehityskykyinen ja sitoutuu harjoittelemaan, edistymme myös joukkueena ja tulosta syntyy, kertoo Akaa-Volleyn tuore päävalmentaja.

Hasse Mattila siirtyy kakkosvalmentajaksi

Lüütsepp aloittaa uudessa pestissään täysillä elokuun alussa. Viime kauden liberon tontilta nyt kakkosvalmentajan rooliin ryhtyvä Hasse Mattila ja fysiikkavalmentajana jatkava Niko Rouvali aloittavat joukkueen peruskuntovalmennuksen kesäkuun alussa.

– Lupaamme, että Oliver saa elokuussa johdettavakseen kokoonpanon, jolla kunto ei ihan heti lopu kesken, Mattila ja Rouvali vakuuttavat.

Pelaajaneuvottelut ovat Risto Lahden mukaan hyvässä mallissa ja uutisia saadaan vielä toukokuun aikana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?