Olipa kerran

Olipa kerran viihtyisä ja hyvin toimeentuleva kunta. Palvelut pelasivat. Entä sitten? Alkoi suuruusbuumi, joten kolme kuntaa yhdistyivät yhdeksi. Siteen alkoi homebuumi. Koulut ja terveyskeskus olivat homeessa. Koulua korjattiin. Mutta miten homeen saa lähtemään kun se on oikein pesiytynyt paikalleen? Rahaa on tuhlattu olan takaa. Veronmaksajien rahoja. Vastuuta ei ota kukaan. On tässä ihmettelemistä. Jos olisi haluttu, nyt olisi jo kunnon koulu pystyssä. Päättäjät hoi! Samako vaan jatkuu?

Terveyskeskus on homeessa ja lopetusuhan alla. Miten käy vanhusten ja lasten? Viialassa on tyhjiä huoneistoja, ei tarvitsisi tähän hätään uutta rakentaa. Viialalaiset haluavat ehdottomasti peruspalvelut kyläänsä. Sitä paitsi Suomi ja Akaa ovat pahasti kehityksestä jäljessä. Muualla jo siirrytään pienempiin yksiköihin. Suomessa vaan suurennetaan. Jos Akaa kustantaa ilmaisen taksipalvelun hyvinvointikeskukseen, niin mikäs siinä sitten. Tuskin terveyskeskusten henkilökuntaakaan voi irtisanoa. Jos kerran väki ryntää Toijalaan, niin siellä tarvitaan.

Kun ei ole palveluita, osa väestä pakenee Tampereelle. Onko parempi paeta vai tehdä asialle jotakin?

Mirja Nieminen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.