Kylmäkosken 4H-yhdistys kerää lannoitesäkkejä hyötykäyttöön

Tyhjiä lannoitesäkkejä kerätään Akaassa 1.5.–31.7. Pakatut säkit voi viedä Kylmäkosken 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen Takun ladolle, joka sijaitsee Asemanraitin ja Kuusjoentien risteyksessä Asemankylässä Kylmäkoskella (Kuusjoentie 351, Akaa).

Lannoitevalmistaja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit käytetään uusiomuoviin.

Keräykseen voi jättää Yaran 25, 40, 650 ja 700 kilon lannoitesäkit ja lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi keräykseen kelpaavat Hankkijan, LantmännenAgron, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit. Muiden toimijoiden säkkejä ei keräyspisteissä voida vastaanottaa, koska ne eivät osallistu keräyksen kustannuksiin. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta.

Säkkien tuomisesta tulee ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen sari-liisa.takku@4h.fi tai tekstiviestillä 050 4065873. Ilmoituksesta tulee käydä ilmi tuojan nimi, tuontipäivä ja tuotujen säkkien lukumäärät.

Keräyksen Akaassa järjestää Kylmäkosken 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Yara Suomen ja Finlands svenska 4H:n kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?