Toijalan Pallon oli tyytyminen tasapeliin

Toijalan Pallo-49 ja Ylöjärveläinen Pelikassit pelasivat 1–1 tasapelin, nelosdivisioonan ottelussa 4.5. Lastumäen tekonurmikentällä. Kuvassa palloa kuljettaa TP-49:n Valtteri Wähä-Verkkomäki. Taustalla Topan Mikko Alahäivälä. Numero 12 on Pelikassien Paavo Kalliala. Kuva: Jenny Ahlman.

Toijalan Pallo-49 jatkaa tappioitta jalkapallon Tampereen piirin nelosdivisioonassa. Voitto jäi tosin tällä kertaa ottamatta kun joukkue kohtasi Pelikassit Ylöjärveltä.  Perjantaina 4. toukokuuta Lastumäen tekonurmikentällä pelattu ottelu päättyi tasalukuihin 1–1 (0–1).

Kotijoukkueen kokoamisessa oli tällä kertaa pieniä haasteita johtuen useasta poissaolosta. Mutta niillä mennään mitä on, ja tällä tuloksella mennään edelleen sarjakärjessä. Perjantain peli oli pitkälti vääntöä keskikentällä. Puolustuslinja molemmilla joukkueilla toimi suhteellisen varmasti. Toijalan Pallon maalin suulla torjui varmaan tyyliin veteraaniveskari Juha Pietikäinen. Hommansa hoiti myös kotijoukkueen alakerta. Kamppailuvoimaa löytyi riittävästi. Kapteenina toiminut Joonas Saariniemi muodosti Joonas Pietikäisen kanssa keskikentän voimakaksikon.

Sarjanousija Pelikassit on sarjan alkajaisiksi pelannut kahdesti tasapelin. Alakerran pitävyys on tae sarjassa pysymiseen. Viimeksi joukkue vieraili tällä tasolla yhden kauden vuonna 2015. Perjantain peliä vieraiden alakerrassa johti varman tuntuisesti Esa Karttinen. Avausmaalin ajassa 41 minuuttia teki vieraiden Jaakko Niemi. Niemi eteni pystysyötön saatuaan rankkarialueelle, ja ampui häirinnästä huolimatta pallon etunurkasta sisään. Kotijoukkueen tasoitus tuli kulmapotkun jälkitilanteesta. Ruuhkasta pallon maaliin survoi 75. minuutilla Joonas Pietikäinen.

Ottelun TP-49 – Pelikassit ainoan varoituksen sai Pelikassien Herman Mäenalainen. Ottelussa palkittiin TP-49:n Joonas Pietikäinen ja Pelikassien Esa Karttinen. Raadissa olivat Toijalan Pallon juniorivalmentajat Tommi Nieminen ja Juri Virtanen, jotka myös antoivat tähdet Topan parhaille pelaajille. Kolme tähteä sai Joonas Pietikäinen, kaksi Toni Niskala ja yhden Mikko Alahäivälä. TP-49 kokoonpano: Juha Pietikäinen, Juuso Virtanen, Toni Niskala, Mikko Alahäivälä, Jyri Erkkilä, Aleksi Huiko, Roope Jokela (57. Phalakon Khrueabkhontho), Valtteri Wähä-Verkkomäki, Joonas Ritonen (70. Valtteri Ahlman), Joonas Saariniemi (C) ja Joonas Pietikäinen.

Topa kohtaa seuraavaksi Tervakosken Padon helatorstaina 10. toukokuuta. Peli Tervakosken Patalan tekonurmella alkaa kello 15.

Topan 17-vuotias lupaus Valtteri Wähä-Verkkomäki kolmen Pelikassit-pelaajan ympäröimänä. Numero 27 on Pelikassien parhaana palkittu, Esa Karttinen. 22 on vieraidenHans Mäenalainen.