Leijonalaavu ei ole tänäkään talvena säästynyt kiusanteolta ja roskaamiselta

Leijonalaavulla, joka sijaitsee Kuusikankaan liikuntareitin varrella noin kaksi kilometriä Viialaan päin, on jälleen retkeilijöille polttopuita makkaranpaistoa varten. Valitettava puukatkos johtuu kahdesta syystä. Nimittäin kohtuullisen runsasluminen talvi esti syksyn jälkeen puiden toimittamisen laavulle, vaikka olihan toisaalta hienot hiihtokelit.

Toinen ikävämpi syy on syksyinen nuorison järjetön puiden poltto laavun grillissä. Puita nimittäin toimitettiin syys-lokakuussa talvea varten tarvittava määrä, mutta parina kolmena viikonvaihteena puut oli poltettu lähes kokonaan. Mitä mahtaa liikkua tämän pienen porukan aivoituksissa toimiessaan tällä tavalla? Puiden toimittamisen hoitaa kaupungin maalla olevalle Leijonalaavulle Lc Toijala, joka sen myös aikoinaan paikalle rakensi. Nuorison järjetön puiden poltto sekä laavun ympäristön roskaaminen on jatkunut jo pari vuotta.

Mikäli nykyinen meno jatkuu, on kyseenalaista puuhuollon turvaaminen jatkossa. Toivonkin laavulla kävijöitä havainnoimaan, jos edellä kuvaamaani käytöstä osuu kohdalle. Havainnot voi ilmoitta allekirjoittaneelle.

Toivon kuitenkin nuorison ryhdistäytyvän ja lopettavan tämän täysin typerän käytöksen. Myös nuorten vanhemmat voivat omalta osaltaan kertoa nuorilleen, mihin tarkoitukseen laavu on tehty.

Pentti Kulla

Laavutalkkari

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.