Project X esiintyy ensi viikolla uuden solistin kanssa

Agnes asettui Akaaseen

Kristian Leppänen (vas.), Juha Yrölä, Jake Yrölä, Markus Mantere ja Agnes Pihlava ovat kaikki innoissaan ensimmäisestä yhteisestä keikasta.

Kun laulaja Agnes Pihlava kävi vuosi sitten Akaassa ystäviensä järjestämillä 50-vuotissyntymäpäivillä, hän ei suunnitellut sitä, mikä sittemmin toteutui. Hetkeen tarttuminen kuitenkin kannatti.

– Minulle tarjottiin täältä asuntoa, ja koska olen tällainen hippi, ajattelin, että miksi ei. Elokuussa muutin tänne ja menin ravintola Oskariin keittiöapulaiseksi. Sitten pääsin töihin Ruohonjuureen Tampereelle, Agnes kertoo.

Puolassa syntynyt Agnes nousi julkisuuteen päästessään finaaliin Idols-ohjelman toisella tuotantokaudella vuonna 2005. Kisasta tuli neljäs sija, minkä jälkeen Agnes julkaisi kaksi albumia ja on esiintynyt sadoilla keikoilla ensin bändin kanssa ja viime vuodet duona pianistin kanssa.

Muutettuaan Akaaseen Agnes kyseli eräänä talvi-iltana Facebook-ryhmässä, löytyisikö paikkakunnalta soittajia.

– Krisse huomasi sen ja otti yhteyttä, ja sitten nämä ihanat miehet ottivat minut mukaan kokeilemaan. Jännitti tosi paljon, miten he ottavat minut vastaan.

Krisse eli Kristian Leppänen soittaa Project X:ssä bassoa, Jake Yrölä kitaraa, Juha Yrölä rumpuja ja Markus Mantere koskettimia. Yhteinen sävel löytyi kaikkien mukaan heti ensimmäisten jamittelujen jälkeen, ja keikkasetti kallistuu monipuolisen rockin suuntaan. Agnesille luvassa on siis vaihtelua rauhallisemman laulu–piano-duon ohjelmiston oheen.

– Hard Rock palaa yhä syvällä sydämessä. Tämä on suuri kunnia, ja toivon, että voimme soitella yhdessä jatkossakin, Agnes kiittelee, ja samat sanat tulevat bändinkin suusta.

– Sinä olet kuitenkin meistä ainoa, joka on levyttänyt Warnerille, Markus toteaa.

– No, se oli BMG, ja oli hienoa, että sellaisenkin pääsi kokemaan, Agnes vastaa.

Akaassa Agnes kertoo viihtyneensä erittäin hyvin.

– Luulen, että tänne minä jään. Tämä on hyvällä tavalla omalaatuinen paikka. Ensin kutsuin tätä Twin Peaksiksi enkä tiennyt, että Akaa on näinkin iso, laulaja nauraa.

Project X ja Agnes nähdään ensimmäisellä yhteisellä keikalla lauantaina 12. toukokuuta Gastropub Neliapilassa Toijalassa. Samana iltana esiintyy myös Vesa Helinin ja Timo Markkulan muodostama Maurits Berrystone Duo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?