Toijala Hölkkä juostaan sunnuntaina 22.4.

Viime vuoden Toijala Hölkkään startattiin aurinkoisessa poutasäässä. Kuvaaja: Tuulikki Moisio

Toijala Vauhti järjestää perinteisen Toijala Hölkän jälleen sunnuntaina 22.4. Kisakeskuksena toimii entiseen tapaan Nahkialan koulu.

Hölkkätapahtumassa on tarjolla sarjoja niin kilpa- kuin kuntoiluhenkisille juoksijoille lapset mukaan lukien. Kenenkään ei tarvitse poistua tapahtumasta ilman palkintoa, sillä aiemmista vuosista poiketen kaikki osallistujat sarjasta ja iästä riippumatta palkitaan osallistumismitalilla.

Sarjat ja matkat ovat kilpasarjoissa M/N 10 ja 5 km, M/N 40 10 km, T/P 10 v 1 km, T/P 12 ja 14 v 3 km. Kuntosarjoissa hölkätään 10 ja 5 kilometrin matkoilla. Kuntoilijat voi osallistua hölkkään myös ilman ajanottoa. Juoksijat lähetetään matkaan yhteislähtönä kello 12.

Kympin reitti kiertää tutun Ketunpesien lenkin. Juoksijat lähtevät koululta Rapusaarentielle jatkaen Hämeentietä ja Hämeenlinnantietä Tyriseväntielle. Matka jatkuu Teristen- ja Terissaarentielle palaten Ketunpesäntietä takaisin koululle. Reitti on virallisesti mitattu.

Viiden kilometrin lenkki kiertää Nahkialanjärven ympäri. 3 kilometrin reitti kulkee Nahkialanjärven ja Rapusaaren tien välimaastossa. Kymppivuotiaiden 1 kilometrin reitti sijaitsee koulun ja hiekkakentän ympäristössä. Reittikartat ovat nähtävillä Toijalan Vauhdin kotisivuilla ja paikan päällä kisakeskuksessa.

Kympillä on huoltopiste reitin puolivälissä. Maalissa kaikkien sarjojen juoksijoille on tarjolla vettä, mehua ja hunajaista urheilujuomaa sekä hedelmiä, jotka sisältyvät osallistumismaksuun.

Toijala Hölkkään voi ilmoittautua Vauhdin kotisivuilla olevalla sähköisellä lomakkeella ennakkoon, mutta myös paikan päällä voi ilmoittautua tuntia ennen lähtöä. Lisätietoa löytyy osoitteesta http://toijalanvauhti.yhdistysavain.fi/.

Tuulikki Moisio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?