Leijona Futsal teki historiaa rynnistämällä finaaleihin

Dusan Milojevic iski sunnuntaina 2–1-maalin lähietäisyydeltä. Kuvat Tuukka Nyström.

Futsal-Liigan välierät jatkuivat viikonloppuna Akaassa. Kotijoukkue Leijona Futsal teki akaalaista urheiluhistoriaa, kun joukkue kaatoi sunnuntaina hallitsevan mestarin Sievin lukemin 4–2 (1–1) ja eteni näin loppuotteluihin.

Leijona Futsal lähti viikonloppuun kaksi voittoa takataskussaan. Sitä kolmatta haettiin Monitoimihallilla jo lauantaina, mutta silloin Sievi oli vielä liian kova kanto kaskessa. Vierasjoukkue käytti hyväkseen isäntien pienen hermoilun ja iski tehokkaasti omista paikoistaan.

Kun kotijoukkueesta onnistuivat vain Tatu Ahonen sekä kahdesti maalannut Jussi Nyström, kirjattiin loppulukemiksi 3–6 (1–3). Näin ensimmäinen katkonpaikka välieräsarjassa jäi käyttämättä hyväksi.

Leijonat säteilivät itseluottamusta

Sunnuntaina Monitoimihallin parketille asteli kuitenkin taas se sama tuttu Leijona Futsal, joka oli edellisenä viikonloppuna hakenut kaksi vierasvoittoa Sievistä. Joukkue suorastaan säteili itseluottamusta, eikä sitä murtanut edes vierasjoukkueen avausmaali. Ennen taukovihellystä Mika Jussila onnistui tärkeässä tasoituksessa, ja kotijoukkue oli muutenkin koko ajan vahvemmin niskan päällä.

Toisella jaksolla Leijona Futsal vyöryi väkisin voittoon äänekkään kotiyleisön siivittämänä. Dusan Milojevic vei isännät ensin johtoon. Tämän Sievi onnistui vielä tasoittamaan kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Mika Jussila on juuri iskenyt pelin voittomaalin.

Sankarin viittaa oli tarjolla, ja lopulta sille löytyi ottaja. Kuusi minuuttia ennen päätössummeria Leijona Futsalin Mika Jussila pyssytti vapaapotkusta pallon upeasti verkkoon ja kotijoukkueen johtoasemaan. Kun vielä Miikka Hurme kasvatti johdon kahden maalin suuruiseksi, alkoi finaalipaikka näyttämään vääjäämättömältä Monitoimihallin hurmoksessa.

Leijona Futsal puolusti lopun suurella sydämellä, ja eteni siis näin historiallisesti loppuotteluihin otteluvoiton 3–1. Kotijoukkueen päävalmentaja Jovan Stankovic oli ylpeä joukkueestaan.

– Olemme parantaneet peliämme tasaisesti koko kauden. Olemme kasvaneet haastajasta joukkueeksi, joka päätti Sievin kolmen vuoden mestaruusputken. Pääsemme taistelemaan mestaruudesta, ja se on iso juttu tälle seuralle, Stankovic tunnelmoi.

Kotiottelut pelataan Iittala-hallissa

Loppuvihellyksen soidessa juhlittiin siis Leijona Futsalin ensimmäistä finaalipaikkaa. Loppuotteluissa vastaan tulee KaDy, ja pelit käynnistyvät maanantaina 23.4. Jyväskylässä.

Leijona Futsal pelaa kotiottelut Iittala-hallissa mahdollisen televisioinnin vuoksi. Lisäksi Iittalassa joukkue saa tuplattua yleisökapasiteetin noin neljäänsataan. Finaalisarja jatkuu Iittalassa keskiviikkona 25.4. kello 18.15. Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran Jyväskylässä lauantaina 28.4. kello 15.45. Tarvittaessa pelit jatkuvat maanantaina 30.4. Iittala-hallissa ja torstaina 3.5. Jyväskylässä. Suomen mestari ratkeaa kolmella voitolla.

 

 

Leijona Futsal juhli finaalipaikkaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?