Klaara Leponiemi sijoittui toiseksi maantiejuoksun SM-kisoissa

Klaara Leponiemi juoksi Vierumäellä ensimmäisen ehjän puolimaratoninsa. Edellisellä kerralla rasitusmurtuma pilasi juoksun. Kuva: Jarkko Leponiemi.

Sukset lenkkareihin vaihtanut Klaara Leponiemi, 19, sijoittui hopealle maantiejuoksun SM-kilpailuissa viikonloppuna Vierumäellä. Klaara kellotti naisten yleisen sarjan puolimaratonilla ajan 1.19,56 häviten tasan minuutin SM-kultaa voittaneelle Helsingin Kisa-Veikkojen Suvi Miettiselle.

Klaara Leponiemi on tyytyväinen saatuaan juosta kisan ilman vaivoja. Edellinen puolimaratonkokemus on Mesihölkästä vuodelta 2015, jolloin rasitusmurtuma päkiässä pilasi juoksun.

Juoksulajeissa Lempäälän Kisaa edustava Klaara tähtää seuraavaksi 22-vuotiaiden SM-maastoihin, jotka järjestetään toukokuun alussa Perniössä. Kesän muita tavoitteita ovat ennätyksen parantaminen 5000 ja 3000 metrillä. Maratonista akaalaisurheilija ei haaveile.

– Neljä vuotta sitten juoksin yhden maratonin, kun halusin sen juosta. Mutta uudelle maratonille en lähde lähiaikoina. Sen verran jalkojen kanssa on ollut ongelmia. Puolikas on maksimi, enkä puolikkaallekaan lähde, ennen kuin pystyn parantamaan ennätystäni. En kilpaile turhan päiten, Klaara toteaa.

Kaksi mitalia nuorten SM-hiihdoissa tänä talvena voittanut Klaara suunnitteli hiihtokauden päätökseksi 30 kilometrin perinteisen kisaa Taivalkosken SM-hiihdoissa, mutta kisat jäivät väliin nuorten SM-hiihdoista alkaneen ja monta viikkoa kestäneen hartiakivun takia.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.