Käyttäjiltä kerätään tietoa Toijalan rautatieaseman liityntäpysäköinnistä

Toijalan rautatieasemalla kysellään ensi viikolla käyttäjien kokemuksia liityntäpysäköinnistä.

Toijalan, Lempäälän ja Nokian rautatieasemilla kerätään huhtikuun loppupuoliskolla tietoa rautatieasemien liityntäpysäköinnistä. Kyselyn tavoitteena on saada lisätietoa liityntäpysäköinnin käyttäjien lähtö- ja kohdekunnista sekä liityntäpysäköinnin käytöstä käynnissä olevaa Pirkanmaan liityntäpysäköintiselvitystä varten. Kysely tehdään aamujunien yhteydessä ja siihen vastaaminen kestää noin minuutin. Kyselyn suorittajat ovat tunnistettavissa keltaisesta huomioliivistä.

Toijalan asemalla liityntäpysäköintikysely toteutetaan torstaina 26.4. Kysely tehdään Pirkanmaan ELY-keskuksen, Pirkanmaan liiton sekä Liikenneviraston toimeksiannosta. Kyselystä vastaa Linea Konsultit Oy.

Liityntäpysäköinti mahdollistaa matkaketjut

Liityntäpysäköinnillä tarkoitetaan joukkoliikennepysäkin tai rautatieaseman yhteydessä olevia autojen tai polkupyörien liityntäpysäköintialueita. Liityntäpysäköinti mahdollistaa sujuvat matkaketjut henkilöautoilusta joukkoliikenteeseen sekä toisaalta vähentää tie- ja katuverkon ruuhkia sekä parkkipaikkojen tarvetta kaupunkien keskustoissa.

Käynnissä olevan liityntäpysäköintiselvityksen tarkoitus on helpottaa liityntäpysäköintialueiden toteuttamista jatkossa määrittelemällä periaatteet pysäköintialueiden minimivarustelutasosta ja kustannusjaosta eri osapuolten kesken.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?