Satu Lehtonen on viisinkertainen Suomen mestari

Satu Lehtonen iski Suomen mestariksi sunnuntaina Porissa.

Akaan Iskun Satu Lehtonen voitti odotetusti viidennen nyrkkeilyn Suomen mestaruutensa tänään Porissa. Lehtonen vei sarjan 48 kiloa finaaliottelun Raahen Nyrkkeilijöiden Riikka Väärälää vastaan ylivoimaisesti tuomariäänin 5–0.

– Vastustaja oli aika aloitteleva, ja nämä olivat hänen ensimmäiset suomenmestaruuskisansa, joten sikäli otteleminen oli aika helppoa. Tietenkin uusi vastustaja tuo tekemiseen kivaa jännitystä, Lehtonen toteaa.

Lehtosta valmentava Jussi Mäkelä joutui SM-finaalissa muistuttamaan avopuolisoaan ottelemaan maltilla.

– Meinasin ruveta sähläämään, kun olisin voinut takimmaisilla suorillakin saada hyvän voiton. Välillä innostuin liikaa, minkä takia tuli tehtyä vähän hassuja juttuja. Silloin Jussi komensi kulmasta ”malttia, malttia”, Lehtonen kertoo.

Lehtonen sanoo, ettei ole koskaan täysin tyytyväinen tekemiseensä.

– Aina on parannettavaa ja aina sitä miettii, miksi en tehnyt niin tai näin. Joskus on niinkin, että mitä kovempi vastustaja sitä paremmin pystyy itsekin suoriutumaan. Kokemattoman vastustajan kanssa voi itsekin mennä samalle tasolle.

Lehtosen viidestä SM-kullasta kaksi ensimmäistä on sarjasta 51 kiloa. Lisäksi palkintokaapista löytyy yksi SM-pronssi vuodelta 2013. Lehtosella on nyt takanaan 74 ottelua, joista 56 on päätynyt voittoon.

EM-kisojen aika ja paikka avoin

Satu Lehtonen juhli SM-kultaa yhdessä puolisonsa Jussi Mäkelän ja tyttärensä Amanda Mäkelän kanssa.

Lehtosen kevät jatkuu harjoituksilla. Kauden päätavoitteen EM-kisojen piti alkaa 11.5. Puolassa, mutta tällä hetkellä ajankohta ja paikka ovat auki. Lehtonen ei tiedä syytä muutokseen mutta arvelee kisojen siirtyvän ainakin myöhempään ajankohtaan.

Lehtonen käy naisten maajoukkuetta valmentavan Maarit Teurosen treeneissä Tampereella. EM-kisoihin liittyvästä epätietoisuudesta huolimatta maajoukkue lähtee 23.4. kymmenen päivän leirille Saksaan.

– Leiri ei ole nyt niin kilpailuun valmistava vaan keskittyy enemmän voimaan ja peruskuntoon, Lehtonen

arvelee.

Suomen mestarin arki jatkui maanantaina kotitöillä. Loppuviikosta hän palaa töihin Kanta-Hämeen keskussairaalan ensiapuun.

 

Satu Lehtosella on kaksi SM-kultaa sarjasta 51 kiloa ja kolme SM-kultaa sarjasta 48 kiloa. Tänä vuonna Lehtonen voitti myös PM-kultaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?