Akaa-Volley ei antanut Maaningan Mahdin yllättää

Joni Mikkonen palkittiin ensimmäisessä liigakarsintapelissä ansaitusti Akaa-Volleyn parhaana pelaajana, mutta myös kuvassa hyökkäävä Scott Siwicki oli tehokkaalla pelipäällä. Mies teki 16 passista 12 pistettä, otti kolme torjuntapistettä ja syötti lisäksi kolme ässää. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volley aloitti lentopallon liigakarsinnan hyvällä ilmeellä ja asenteella. Kuopiosta Pirkanmaalle matkannut vierasjoukkue oli vailla mahdollisuuksia ottelun alussa ja ratkaisuerässä. Ensimmäinen karsintapeli päättyi Akaa-Volleyn pelaajien yhteiseen voittokarjaisuun lukemin 3-1 (25-10, 25-23, 23-25, 25-12).

Keskitorjuja Scott Siwicki pommitti avauerässä hyppysyötöillään Mahdin vastaanoton hajalle ja Akaa-Volley karkasi jo 11-2 johtoasemaan. Kun akaalaiset pelasivat lisäksi virheetöntä hyökkäyspeliä, erän loppulukemat olivat 25-10. Pasi Seppäsen valmentama Mahti teki itse avauserässä vain viisi pistettä.

Kuten niin usein lentopallossa tapahtuu, Akaa-Volley tyytyi vieraiden tahtiin ottelun toisessa erässä. Etenkin torjuntapelaaminen näytti suorastaan huolimattomalta. Erä mentiin tasapisteissä aina ratkaisuun saakka. Kokenut Ivan Walter päästi lopulta kotijoukkueen piinasta ja siirsi kolmannen eräpallon Mahdin torjunnan käsien kautta leveäksi.

Mikkonen iski lopullisen niitin

Kolmas erä noudatti toisen kaavaa. Tällä kerralla viimeiset pisteet kääntyivät kuitenkin vieraille. Lopputulos 23-25 kertoo tasaisesta kamppailusta. Ratkaisun yhtenä syynä olivat Akaa-Volleyn omilla virheillä kuopiolaisille antamat yhdeksän pistettä. Kentän tehokkain pelaaja Akaan Joni Mikkonen oli kerännyt kolmen erään lukemat 20/+16.

Kun neljäskin erä alkoi tasaisissa merkeissä, Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen vaihtoi toiseksi yleispelaajaksi Teemu Kuuselan tilalle Dmitri Borichevin. Vaihto herätti kotijoukkueen, ja se karkasi tekniselle aikalisälle 14-7 johtoasemassa. Borichev pelasi luotettavasti ilman ainoatakaan virhettä.

Ottelu päättyi kokonaisuutta hyvin kuvaavasti. Ivan Walter puolusti hienosti pallon passari Ossi Heinolle, jonka tarjoilusta Joni Mikkonen iski päätöspisteen.

Nuorta Ivanovia ei nähty Akaassa

Mahdin parhaana palkittu Ville-Erik Tarkiainen (9/+1) oli ottelun jälkeen vaatimaton:

– Omaan peliin en voi olla tyytyväinen. Itse olisin palkinnut Tervosen Tuomaksen (20/+14). No, joka tapauksessa kotijoukkue osoitti tänään liigan ja ykkössarjan tasoeron.

Joni Mikkonen päätyi lopulta komeaan saldoon 26/+22.

– Valitettavasti toisessa ja kolmannessa erässä meidän syöttö pehmeni pahasti. Muutoin tuntui, että päästiin aika helpolla. Ajatuksena on ottaa viikonloppuna kaksi voittoa lisää ja lähteä lomille.

Mahdin valmentaja Pasi Seppänen oli Mikkosen kanssa eri mieltä viikonvaihteesta.

– Tämä ottelusarja ei varmasti ratkea vielä viikonloppuna. Kyllä meilläkin kotiyleisö osaa kannustaa ja lupaan, että lauantaina vastus on kovempi kuin tänään. Tänäänkin olen tyytyväinen joukkueen asenteeseen. Pelattiin paineetta ja omaa peliä.

Lauri Tihinen ei näin kauden lopullakaan ole tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Oikeastaan kauden koko kuva näkyi tässä pelissä. Osaamme pelata tosi hienoa lentopalloa, mutta kun sukelletaan, niin sukelletaan syvälle. Onneksi meillä oli tänään huippuvireinen Mikkonen hakkurina. Kullanarvoinen pelaaja.

Mahdin lahjakas passari Fedor Ivanov ei ollut Akaassa. Nuorta miestä viedään nyt vauhdilla moneen suuntaan, kun tuli kutsu myös miesten maajoukkueleiritykseen. Jostakin oli vain joustettava.

– Ottelu ei kuitenkaan ratkennut passaripeliin. Mielestäni Jyrki Meriruoko täytti tontin erittäin hyvin. Ja voin luvata jo nyt, että sunnuntaina akaalaiset pääsevät tarkkailemaan Ivanovin otteita, lupasi Seppänen.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?