Valtuutetun lempipaikka: Kirsi Vaittinen pulahtaa avantoon Satamassa

Kirsi Vaittinen käy Toijalan Sataman avannossa viikon, parin välein.

Toijalan Satama on yksi valtuutettu Kirsi Vaittisen (sd) lempipaikoista, josta löytyy kaunista luontoa, järvi, talvella avantouintimahdollisuus ja kesällä kesäteatteri.

– Tämä on rauhoittava paikka, Vaittinen sanoo.

Liikuntaa ja mökkeilyä harrastava Vaittinen viihtyy keväästä syksyyn Hämeenlinnan puolella sijaitsevalla Kallijärven mökillä, mutta talviaikaan hän käy Satamassa avannossa. Muita mieleisiä paikkoja ovat Nahkialanjärvi, pururata ja laavut sekä Jalantijärven ja Kylmäkosken Veikkojen majan hiihtomaastot.

– Akaassa on paljon luontopaikkoja, joissa voi liikkua ja mennä.

Akaassa liikkuminen on helppoa

54-vuotias Kirsi Vaittinen on syntynyt Pirkkalassa, josta hän lapsena muutti vanhempiensa kanssa Toijalaan. Toijalassa hän on asunut siitä asti. Perheeseen kuuluu mies ja kolme lasta, joista kaksi vanhinta on jo maailmalla.

– Parasta Akaassa on sopivan koko, sijainti lähellä isompia paikkakuntia ja hyvät junayhteydet. Täällä on myös riittävästi kauppoja, hyvin liikunta- ja harrastemahdollisuuksia, liikkuminen on helppoa, luonto puhdasta ja päätöksenteossakin on tulossa uudistusta. En haluaisi muuttaa täältä pois.

Paperityöt vaihtuivat potilaisiin

Kirsi Vaittinen työskenteli hallintotehtävissä, kunnes hän nelikymppisenä lähti opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Tällä hetkellä hän työskentelee sairaanhoitajana Toijalan vuodeosastolla.

– Hallintopuolella ei ollut minulle enää annettavaa. Kaipasin haasteita ja vähän pehmeämpiä arvoja elämään. Minusta hoitotyöt ovat olleet juuri sitä. Tykkään valtavasti työstäni.

Vaittiselle sysäys lähteä mukaan kuntapolitiikkaan oli valtuuston vuonna 2016 tekemä päätös siirtää vuodeosastopalvelut Valkeakoskelle.

– Silloin minua harmitti suunnattomasti, etten itse ollut kertomassa, minkälaista työtä me vuodeosastolla teemme. Tuntui, että päätökset tehtiin taloudellisin perustein ajattelematta etiikkaa ja seuraamuksia. Mutta ne päätökset on tehty, ja nyt haluaisin vaikuttaa ikäihmisten kotihoidon ja kotisairaalan palveluiden parantamiseen, Vaittinen kertoo.

Pitkiä kokouksia hyvässä hengessä

Ensimmäisen kauden valtuutettu on teknisen lautakunnan jäsen ja varajäsen kaupunginhallituksessa.

– Teknisessä lautakunnassa riittää haasteita. Työ on mielenkiintoista, joskin kouluasiat vievät energiaa, mutta toivottavasti se johtaa hyvään lopputulokseen.

Vaittisen mukaan isojen ja hankalien asioiden takia luottamustehtäväuran alku on ollut odotettua vaikeampi.

– Olemme istuneet pitkiä kokouksia hyvässä hengessä, mutta kun meitä uusia päättäjiä on paljon, parlamenttikäytänteemme vielä ontuvat ja vievät aikaa ehkä tarpeettomastikin. Mutta kun päästään alkuun, tästä tulee vielä hyvä. Minusta meillä on hirveän hyvä joukko, jossa on mukana sekä tarpeeksi kokeneita että nuoria päättäjiä, joilla on omalta alaltaan paljon annettavaa. Kokoukset ovat pitkiä senkin takia, että ihmiset ovat aktiivisia. Se on minusta hyvä asia.

Juttusarjassa Akaan valtuutetut esittelevät lempipaikkansa ja puhuvat muutakin kuin politiikkaa. 

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>