Vastuullista journalismia

Paikallislehti Akaan Seutu on mukana maanantaina 12. maaliskuuta alkaneessa Julkisen sanan neuvoston 50-vuotisjuhlakampanjassa, jonka teemana on ”vastuullista journalismia”. Kampanjasta kertova merkki on pysyvästi mukana lehden nimiössä televisioaukeamalla, vaikka kampanja päättyykin 25. maaliskuuta.

Paikallislehtityö on aina vastuullista. Akaan Seudun tekijät ovat sitoutuneet muun muassa Journalistin ohjeisiin. Ne ovat pohjimmiltaan lukijan oikeuksia. Nimiössämme oleva vastuullisen journalismin merkki takaa, että lukija saa totuudenmukaista tietoa siitä, mitä maailmassa tapahtuu.

Vastuullisuus ei tarkoita sitä, että aina onnistumme. Mutta jos mokaamme, niin korjaamme virheemme. Lukijalla on oikeus muodostaa mielipiteensä luotettavan tiedon pohjalta.

Akaan Seudun tekijät uskovat vahvasti paikallislehtityöhön, joka tänä päivänä on paljon muutakin kuin paperilehden toimittamista tilaajille kerran viikossa. Olemme verkossa koko ajan. Meidän Raitti-sovelluksemme käyttö on jo arkipäivää tilaajiemme keskuudessa.

Akaan Seudusta voidaankin tänään puhua paikallismediana. Meitä odotetaan. Kilpailuihimme osallistutaan innokkaasti. Sen osoittaa parhaimmillaan käynnissä oleva tumppukisa. Saamme palautetta ja kommentteja työstämme. Tapahtumamme kiinnostavat. Mainoksiemme tehon tuntevat asiakkaamme.

Akaan Seutu on uutismedia. Tuotamme vastuullisesti lähes joka päivä uutta tietoa Akaan asioista lukijoillemme. Tehtävä on haasteellinen, varsinkin kun tietoa on paljon ja tarkistaminen vie aikaa. Palaute innostaa kuitenkin jatkamaan, koska tiedämme olevamme oikealla tiellä. Näemme joka päivä työmme tulokset verkkomme mittareista.

Tiedämme kunnallisen päätöksenteon mekanismin ja tutustutamme lukijamme päätöksentekijöihin. Haluamme, että Akaa on avoin kaupunki.

Olemme mukana akaalaisten arjessa. Meille vastataan kun kysymme, ja tarvittaessa soitetaan peräänkin tietoa tarjoten. Akaan Seudusta on tullut lukijoilleen läheinen kumppani. Tähän on tarvittu nyt jo yli 100 vuoden matka Toijalan Sanomista alkaen.

Paperilla ja verkossa meitä Akaan Seudun tekijöitä haastetaan koko ajan. Haluamme rehellistä kilpailua, vaikka joskus näyttää siltä, että journalismin jää on monelle liian liukas. Ja kieltämättä joskus sormet syyhyävät saunapalon sammuttamiseen naapuriinkin, mutta ymmärrämme vastuumme akaalaisille heidän paikallislehtenään.

Uskomme myös tietotyöläisinä tietävämme, miten vaikeaa lukijan on pysyä mukana ajan virran oikullisissa käänteissä. Akaan Seutuun voi luottaa ja tarvittaessa luottamuksemme voi kyseenalaistaa vaikkapa vastineella tai mielipidekirjoituksella. Myös Julkisen sanan neuvosto on lukijan turvana.

Tarkemmin Julkisen sanan neuvoston kampanjasta: www.vastuullistajournalismia.fi

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.