Tiistaiseuran teema: Olenko päivänkorento vai kuuhullu?

Itsetuntemus on eräs tärkeimpiä ominaisuuksiamme. Toinen yhtä tärkeä on ihmistuntemus. Molempia tarvitaan jokapäiväisessä arkisessa elämässä.

Molempien ominaisuuksien kehittäminen on osa keskeistä kypsymistä, ihmisenä ja ihmiseksi kasvamista. Vääristynyt itsetuntemus ja puutteellinen ihmistuntemus synnyttävät paljon kitkaa ihmissuhteisiin.

Ihmisen tulee ottaa itsensä todesta ja elämänsä vakavasti, mutta tosikoksi ei pidä heittäytyä eikä kaikkea pidä ottaa liian vakavasti. Elämä on taitolaji.

Toijalan Kirkkotori 6:ssa tiistaina 20.3. kello 15 kokoontuvassa Tiistaiseurassa aiheena on kielikuvien maailma: millaisin luonnosta otetuin vertauskuvin kuvaamme itseämme. Miten vuorokauden- tai vuodenajat luonnehtivat itseämme? Millaisiin eläimiin samastumme? Millaisen materian tai esineen koemme kuvaavan itseämme? Millaiset henkiset perusominaisuudet luonnehtivat itseämme?

Tällaisen keskustelun myötä opimme tuntemaan toisiamme ja itseämmekin paremmin. Tiistaiseurassa opetellaan tutuksi tulemisen ja kohtaamisen taitolajia. Tule Sinäkin joukkoon!

 

Sauli Turja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?