Klaara Leponiemelle sukset ja sello ovat yhtä rakkaita

19-vuotias Klaara Leponiemi toi nuorten SM-hiihdoista kotiin Viialaan kaksi mitalia.

Viialan Virin Klaara Leponiemi nappasi kaksi mitalia viikonloppuna Tampereen Kaupissa järjestetyistä nuorten SM-hiihdoista. 19-vuotias Klaara palkittiin N20-sarjassa lauantaina SM-hopealla vapaan hiihtotavan kympillä ja sunnuntaina SM-pronssilla perinteisellä 20 kilometrillä.

Klaara hiihti kympin aikaan 28.07,7 häviten kisan voittaneelle Alatornion Pirkkojen Emmi Lämsälle 21,4 sekuntia. Kahdellakympillä Klaaran aika oli 59.45,7. SM-kultaa vei Nastolan Nasevan Rebecca Immonen ja SM-hopeaa Kainuun Hiihtoseuran Anita Korva. Saman ajan hiihtäneestä kärkikaksikosta Klaara jäi 35,7 sekuntia.

Klaaran mukaan vapaan kymppi sujui tasaisesti. Sen sijaan sunnuntain kisasta teki haastavan keli, joka sai lumen takertumaan ylämäissä suksien pohjiin.

–  Perinteisen kisan keli oli karmea ja matka vielä pitkä. Se oli melkoista suksien kanssa taistelua kaikilla hiihtäjillä. Lisäksi latu oli paikoin epätasainen. Oli haasteellista hiihtää tekniikankin puolesta, Klaara toteaa.

Jalkavaivat riesana

Jalkavaivoista kärsinyt Klaara on pystynyt tänä talvena harjoittelemaan, mutta viime kesänä lonkankoukistajassa tuntunut kipu esti juoksemisen. Kesän hän harjoitteli kuntosalilla crosstrainerilla. Syksyllä juoksuharjoittelua haittasi säären kipeytyminen. Alkutalvesta Klaara joutui varomaan säärtä ja välttämään hiihtoa perinteisellä tyylillä.

– Normaalisti perinteinen on tuntunut vahvemmalta, mutta tänä vuonna sen kanssa on ollut huonoa jalkavaivojen takia, Klaara arvioi.

Klaaraa valmentaa entinen kilpahiihtäjä Ville Niemelä Lempäälästä.

Paluu kotiseuraan

Viialassa asuva Klaara on palannut Viialan Viriin Lempäälän Kisassa vietetyn vuoden jälkeen.

– Viri on kotiseurani ja tunsin, että haluan edustaa oman paikkakunnan seuraa. Minun mielestäni on hyvä, että pieniä seuroja on olemassa ja että kaikki eivät siirry isompiin seuroihin. Kaikilla vanhemmilla ei ole mahdollisuutta viedä lapsia toisille paikkakunnille, enkä halua käyvän niin, että pienet hiihtäjät vähenevät.

Parhaillaan Klaara miettii osallistumista Taivalkoskella huhtikuussa järjestettäviin aikuisten SM-hiihtoihin ja siellä perinteiselle 30 kilometrille. Päätös on kiinni majoituksen ja matkan järjestymisestä.

– Innolla lähtisin. Nuorten SM-kisoissa kaksikymppiä sujui kuitenkin hyvin enkä ollut maalissa hirveän väsynyt. Olisin pystynyt jatkamaan vielä kympin, hän miettii.

Musiikkiopinnot Turussa

Urheilun ohella Klaara suorittaa itsenäisesti viimeisiä lukiokursseja Otavan opistossa tavoitteenaan saada lukio päätökseen kevään tai  kesän aikana. Kirjoitukset ovat jo paketissa. Jatko-opiskelusuunnitelmat liittyvät musiikkiin. Klaara opiskelee sellon soittoa Turun avoimessa ammattikorkeakoulussa.

–  Yhtenä vaihtoehtona olen miettinyt, että opiskelisin musiikkipedagogiksi Turun ammattikorkeakoulussa. Mutta Turussa hiihtomahdollisuudet ovat surkeat, ja hiihto on minulle rakas laji. Toisaalta tulevaisuutta ajatellen hiihdolla en tienaa, ja  myös sellonsoitto on minulle todella rakasta. Kumpaakaan en haluaisi lopettaa, Klaara pohtii.

 

HEI, LÖYSIT TIMANTIN!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.

Uusi käyttäjä, luo itsellesi tunnukset, niin pääset aloittamaan ilmaisen kokeilujakson.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>