Antti Poikelan lähtö toi ailahtelevuutta Akaa-Volleyn runkosarjaan

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarja pelattiin kolminkertaisena sarjana, joka päättyi viime viikonloppuna. Jokaiselle joukkueelle kertyi kolmekymmentä ottelua.

Kärkipaikalle nousi ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt Vammalan Lentopallo. Sarjatulokas Akaa-Volley kärsi kauden aikana ailahtelevista otteista ja päätyi kymmenenneksi.

Akaa-Volleyn tavoitteena oli sarjapaikan säilyttäminen ilman karsintoja. Aivan tavoitteeseen ei päästy, mutta ratkaisu syntyi vasta viimeisillä kierroksilla. Kokkolan Tiikerien ohittaminen oli mahdollista vielä ennen viikonlopun kahta vieraspeliä Rovaniemellä ja Kuopiossa.

Yksi syy pelin ailahtelevuuteen on ollut ammattipelaaja Antti Poikelan muutto Ranskaan kesken syyskauden.

– Antilla oli sopimuksessaan niin sanottu ulkomaanpykälä. Hänelle oli oikeus lähteä, kun Ranskasta tuli houkutteleva tarjous. Siirtoon ei siten liity mitään dramatiikkaa. Riski oli tiedossa, muistuttaa Akaa-Volleyn managerin tehtäviä hoitava Risto Lahti.

Vuoden vaihteen jälkeen Poikelan pelipaikalle hankittiin brasilialainen Ivan Walter. Kokenut yleispelaaja on päässyt kauden edetessä koko ajan paremmin sinuiksi joukkueen ja sen pelitavan kanssa. Akaa-Volleyn etu olisi ollut saada Walter kuvioihin mukaan jo joulukuun puolella.

Ivan Walter (oik.) on tuonut varmuutta Akaa-Volleyn vastaanotto- ja puolustuspeliin. Kuva: Harri Mattila

Akaa-Volley jatkaa liigakarsintaan puolentoista viikon kuluttua. Vastustajaksi saapuu ykkössarjan mitalipelien jälkeen joku kolmikosta Karelian Hurmos, Lempäälän Kisa tai Maaningan Mahti. Kun Rantaperkiön Isku jäi runkosarjan jumboksi, Akaa-Volley saa karsintapeleihin kotiedun. Siitä nauttivat varmasti sekä joukkue että sen positiivista mainetta nauttiva kotiyleisö.

 

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarja

VaLePa                                           77

Sampo Volley                               65

Etta                                                65

Hurrikaani Loimaa                     58

LEKA Volley                                49

Team Lakkapää                           45

Raision Loimu                             42

Vantaa Ducks                               31

Kokkolan Tiikerit                        22

Akaa-Volley                                  21

Rantaperkiön Isku                     20

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.