Toijalan Pallolle futsalin 45-vuotiaiden SM-hopeaa

Juha Pietikäinen torjui Topan maalilla.

Toijalan Pallo-49 ei hyvästä yrityksestään huolimatta pystynyt kirkastamaan viimevuotista hopeaansa futsalin KKI-45-sarjan SM-lopputurnauksessa. Toijalan Monitoimihallilla viikonloppuna pelattu lopputurnaus toi Topalle hopeasijan toisena vuonna peräkkäin.

Pienestä se oli nytkin kiinni, sillä loppuottelu Tampereen Palloveikkoja vastaan oli menossa 2–2-tilanteessa rankkarikisaan. Viimeisellä peliminuutilla TPV:n Jouni Santanen pääsi kuitenkin puskemaan lukemat 3–2:een.

Topan tasoitusyritykset eivät tuottaneet tulosta, joten mestaruus matkasi Tampereelle.

TPV:n maalintekijät olivat Jouni Santanen kahdesti ja Igor Nasimov kerran. Topasta maalinteossa onnistuivat Teemu Haaja ja Jari Hakala.

Lohkovoittaja Kuusysi kaatui välierässä

Akaalaisten turnaus alkoi hyvin. Lauantaina tulleet voitot Kangasalan Voitosta 3–0 sekä Vantaan Valosta 4–2 loivat hyvät asetelmat sunnuntaille. Willmanstrand IFK Lappeenrannasta pudotti Topan kuitenkin 2–1-voitollaan lohkon kakkoseksi. Tässä pelissä Topa ei ollut aivan parhaimmillaan, mutta toisaalta WIFK oli latautunut hyvin otteluun.

Äärimmäistä venymiskykyä tarvittiin välieräpeliin, sillä vastaan tuli B-lohkon puhtaalla pelillä voittanut Lahden Kuusysi. Eihän Topa monikymmenpäistä kotikatsomoaan pettänytkään. Tiukkaakin tiukempi vääntö ratkesi Jari Hakalan kylmän viileään voittomaaliin, ja paikka finaaliin viime vuoden tapaan oli saavutettu.

Pronssiottelussa Kuusysi käänsi 1–2-tappioaseman mitalit tuoneeseen 3–2-voittoon.

Kuusysi pelasi pronssiottelussa Topan pudotettua lahtelaiset välierässä.

TP-49:n hopeajoukkueessa pelasivat maalivahdit Juha Pietikäinen ja Toni Haaparanta ja kenttäpelaajat Jari Hakala (C), Antti Anisimaa, Teemu Haaja, Jari Jokinen, Timo Järvi, Vesa Kaarna, Ari Kimari, Jari Käppi, Pekka Lingman, Jari Multanen, Kari Nikanto, Harri Ojanen, Petri Saariniemi, Marko Tuominen. Joukkueenjohtajana oli Janne Pirttijoki.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?