Leijona Futsal aloittaa puolivälierät viikonloppuna Akaassa

Futsal-Liigan runkosarja saatiin päätökseen lauantaina, kun Leijona Futsal matkusti FC Kemin vieraaksi. Tasaisen pelin jälkeen pisteet jäivät pohjoiseen maalein 3–1 (2–0).

Petri Grönholm (vas.) iski Leijona Futsalin ainoan maalin Kemissä ja varmisti paikkansa Futsal-Liigan pistepörssin toisena. Kuva: Leijona Futsal

Ottelussa ei sarjataulukon kannalta ollut panosta, mikä ehkä osaltaan näkyi myös kenttätapahtumista. Viimeinen nälkä puuttui molemmilta joukkueilta, mutta erityisesti vierailta. Leijona Futsal oli varmistanut jo ennen peliä sarjan kolmannen sijansa, Kemi puolestaan seitsemännen.

Peli oli kenttätapahtumiltaan vierasjoukkueen hallintaa, mutta maalintekoon asti eväät eivät meinanneet riittää. Vasta pelin viimeisellä minuutilla Petri Grönholm pääsi iskemään Leijona Futsalin avausmaalin. Tuon maalin ansiosta Grönholm nousi myös liigan pistepörssissä tasapisteisiin yhdessä SoVon Arber Istrefin kanssa. Istref oli pörssin ykkönen tehtyään enemmän maaleja kuin Grönholm.

Vierasjoukkueen ilonaiheisiin kuului myös nuoren Petri Joupin ensimmäinen liigapeli pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Vastustajaksi valittiin Someron Voima

Viikonlopun mielenkiintoisempi päivä akaalaisittain oli sunnuntai. Silloin ratkaistiin puolivälierien otteluparit valintatilaisuudessa, jossa runkosarjan selvästi voittanut KaDy Jyväskylästä pääsi ensimmäisenä valitsemaan vastustajansa.

Valinta kohdistui valkeakoskelaisjoukkue Mad Maxiin, ja toisena valinnut Sievi puolestaan otti vastaansa FC Kemin. Leijona Futsalin valintavuoro oli kolmantena, ja siinä vaiheessa valittavana oli vielä Someron Voima sekä Ilves. Näistä kahdesta Ilves jätettiin GFT:n vastustajaksi, ja näin ollen puolivälieriin saadaan huippuviihdyttävä pari Leijona Futsal-SoVo.

Joukkueet aloittavat puolivälieräsarjansa tulevana viikonloppuna, kun sekä lauantaina että sunnuntaina pelataan Toijalan Monitoimihallilla kello 14. Seuraavana viikonloppuna jatketaan Somerolla, ja välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

 

Futsal-Liigan lopullinen sarjataulukko

KaDy 22 ottelua, 57 pistettä

Sievi22, 50

Leijona Futsal 22, 46

GFT 22, 44

Ilves FS 22, 38

FC Kemi 22, 31

Mad Max 22, 22

PP-70 22, 18

PJK 22, 18

Riemu 22, 17

Ruutupaidat 22, 13

 

 

Pistepörssi:

Arber Istrefi, SoVo, 30+16=46

Petri Grönholm, Leijona Futsal, 23+23=46

Gesim Voca, SoVo, 20+15=35

Serger Korsunov, KaDy, 17+18=35

Jukka Kytölä, KaDy, 15+20=35

Lassi Lintula, Ilves, 15+17=32

Juhana Jyrkiäinen, Ilves, 21+8=29

Jarmo Junno, Sievi, 20+9=29

Jussi Nyström, Leijona Futsal, 16+12=28

Tatu Ahonen, Leijona Futsal, 14+13=27

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.