Akaa-Volley sai kotiedun karsintapeleihin

Ossi Heino pääsi eroon selkävaivoistaan sopivasti ennen Rovaniemen pelimatkaa ja onnistui hyvin sekä passarin tontilla että syöttöviivalla.

Akaa-Volleylla oli ennen viikonloppua vielä mahdollisuus välttää lentopallon Mestaruusliigan karsinnat kokonaan. Kokkolan Tiikerien ohittaminen olisi vaatinut kahdesta viimeisestä pelistä täydet kuusi pistettä. Aivan siihen Akaan lentopalloilun keulakuva ei pystynyt.

Lakkapää otti revanssin kotisalissaan

Rovaniemeläinen Team Lakkapää onnistui lauantaina tiukan väännön jälkeen romuttamaan Akaa-Volleyn haaveen suorasta sarjapaikan säilyttämisestä. Lakkapää otti kotivoiton lukemin 3–1 (25–18, 21–25, 21–25, 23–25, 12–15).

Ottelu oli kauttaaltaan tasainen. Ensimmäiseen erään tullut seitsemän pisteen ero selittyy Lakkapään kahdella onnistuneella syöttöputkella. Ensin Akaa-Volleyn vastaanottoa kuritti Jouni Palokangas ja heti perään Robert Walsh.

Toisesta erästä eteenpäin valmentaja Lauri Tihinen peluutti ensimmäistä kertaa Joni Mikkosta hakkurina. Passarit Ossi Heino ja Mikko Kuusela tarjoilivat Mikkoselle peräti 60 palloa päätettäväksi. Kokenut pallontappaja onnistui 28 kertaa ja tuli torjutuksi vain kertaalleen.

– Se virhe olisi saanut jäädä tekemättä. Pelattiin neljännen erän ratkaisupisteitä, ja se pinna olisi ollut tärkeä, harmitteli Mikkonen pelin jälkeen.

Akaa-Volley oli Napapiirillä tosissaan. Toisen ja kolmannen erän loput onnistuivat ilman virheitä, ja kolmeen sarjapisteeseen oli hyvät mahdollisuudet. Neljäs erä kääntyi kuitenkin lopussa kotijoukkueelle. Viidennessä erässä oli Lakkapään Casey Schoutenin vuoro onnistua syöttöviivalla akaalaissilmin katsottuna liian hyvin.

Tärkeät pisteet Kuopiosta

Sunnuntaina Akaa-Volley matkasi Kuopioon kohdatakseen Leka Volleyn runkosarjan viimeisessä pelissä. Ottelu päättyi akaalaisittain riemukkaasti 1–3 (18–25, 25–18, 20–25, 22–25). Kun Rantaperkiön Isku kärsi samaan aikaan Lakkapäätä vastaan 3–2-tappion, Akaa-Volley nousi sarjataulukossa Iskun ohi ja varmisti kotikenttäedun karsintapeliin.

Akaa-Volley aloitti ottelun Kuopiossa iloisesti ja otti ensimmäisen erän hallinnan heti alusta haltuunsa. Jokainen pelaaja onnistui vuorollaan, ja saldot näyttivät lupaavasti plussaa. Toiseen erään tuli sitten epäonnistumisia samalla, kun Lekan syöttöpeli lähti urilleen. Pitkälle erätauolle mentiin tasalukemissa 1–1.

Ottelun hahmoksi nousi jälleen kerran Akaan Joni Mikkonen, joka tällä kerralla päätti 53 passista peräti 30 onnistuneesti. Joukkueen parhaana palkittu Mikkonen torjuttiin kolmesti, mutta hakkuri ei tehnyt ainoatakaan suoraa hyökkäysvirhettä koko ottelussa.

Joni Mikkonen pelasi pitkästä aikaa hakkurina ja takoi Kuopiossa peräti 30 pistettä Leka Volleyn torjunnan yli ja läpi.

Myös passari Ossi Heino keskitorjujat Scott Siwicki (12/+8) ja Teemu Koivunen (13/+11) onnistuivat hyvin. Voiton takuumiehinä olivat myös kelvollisesti syöttöjen vastaanottajat Teemu Kuusela ja Voitto Köykkä. Leka Volley vältteli syöttämästä kokeneen Ivan Walterin hihoille.

Lauri Tihinen oli luonnollisesti helpottunut ottelun jälkeen.

– Olipa aikamoinen hermopeli. Tasaista vääntöä. Meillä oli aika ajoin Lekan hyppyleijojen vastaanoton kanssa ongelmia. Mutta aina kun hihapeli toimi, myös verkolla onnistuttiin. Nyt on hilpeä tunnelma, tunnusti onnellinen valmentaja.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Yksi kommentti

 1. timorajala

  peliin kuin peliin kunnon tahti,
  siihen hyytyy Maaningan Mahti.
  Mutta ensin pelataan, vasta
  sitten kelataan: kauden hyvät
  pahat rumat – joukkueena
  onnistuvat! Tihi tihi tihi!

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>