Kiitos!

Kiitos!

Pari sanaa on koettu meille suomalaisille hankaliksi käyttää: kiitos ja anteeksi. Puuttumatta enemmälti tähän ominaisuuteemme haluan ottaa mukaan vielä kolmannen sanan: yhteisöllisyys. Yhteisöllisyys tarkoittaa ihmisten sosiaalisten suhteiden muodostamaa kokonaisuutta, verkostoa. Sen kantavia teemoja ovat luottamus, osallisuus, sitoutuminen, motivaatio ja läheisyys. Yhteisöllisyys, yhteisöt ja yhteisöllinen elämä ovat ihmisen olemassaololle ja toiminnalle välttämättömiä prosesseja ja rakenteita.

Koska kiitos on ilmeisen hankala lausua, haluan kirjoittaa sen tähän muutaman kerran. Lisään mukaan vielä ripauksen yhteisöllisyyttä, koska tämä meidän oma yhteisömme on minulle tärkeä. Kiitos tästä mahdollisuudesta Akaan Seudulle.

Viime aikoina ovat sekä kirjoitusten että puheiden aiheina olleet voittopuolisesti ikävät asiat sisäilmaongelmista väistötiloihin. Kiitos niille aktiivisille akaalaisille, jotka tuovat esille näitä ongelmia ja saattavat ne julkisen keskustelun alaisiksi. Näin toimii demokratia yhdeltä osaltaan. Sanotaan eikä vain suomalaiseen tapaan vaieta. Kiitos myös luottamushenkilöillemme, joiden tehtänä on ruotia näitä kimurantteja asioita ja etsiä ratkaisuja. Tehtävä ei varmaankaan ole helppo. Ja vielä kiitos Akaan kaupungin viranhaltijoille ja henkilökunnalle, joka varmasti tekee parhaansa ongelmien korjaamiseksi parhain päin. Näin haluan uskoa.

Kiitos niille lukuisille tahoille ja henkilöille, jotka voimiaan säästämättä järjestävät yhteisöllemme mahdollisuuksia nauttia arjesta ja vapaa-ajasta. Koska tähän voin mainita vain muutamia mieleeni tulevista, pyydän anteeksi niiltä, jotka jäävät mainintaa vaille. Tekin olette lämpimän kiitoksen ansainneet. Ehdottomasti.

Jalannin hiihtostadion luistinratoineen on aurinkoisten talvipäivien ehdotonta huippua, sen näkee jo kävijämääristä. Ulkoilumahdollisuudet toteutuvat toki ympäri Akaata. Keväämmällä uudet tyylikkäät keinonurmikentät jatkavat perinteistä jalkapallokautta. Suomen ylimmällä sarjatasolla pelaavat lentopalloilijamme ja futsalpelaajamme tarjoavat huikeita ottelukokemuksia penkkiurheilijoille!

Kulttuurin saralla juuri toteutunut Kimmo Pohjosen konsertti Toijalan kirkossa oli maailmanluokan kokonaisuus, suoraa jatkumoa Almun ansiokkaalle toiminnalle. Kiitos! Teatteriemme ensi-illat yllättävät jatkuvasti laadukkailla tuotannoilla.

Kiitos myös muille urheilun ja kulttuurin toimijoille. Lisäksi lukuisat kolmannen sektorin yhdistykset järjestävät nautittavia kokonaisuuksia ja tapahtumia. Jokaisen toiminta on tärkeää! Lopputuloksena markkinoita, punaisia mattoja, näyttelyitä ja aktiviteetteja vauvoista vaareihin…

Kiitos vielä erikseen akaalaiselle yleisölle, joka lähtee seuraamaan tarjontaa! Ilman katsojia ei ole tapahtumiakaan. Ja tähän lopuksi: kiitos kaikille, jotka tulitte kanssamme kokemaan Akaa100 -kansanmusikaalin. Laadukas tallenne on katsottavissa osoitteessa www.akaa100.fi.

Harri Salminen

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>