Henkilöstöjaosto tekisi teknisestä johtajasta kaupungininsinöörin mutta ei osa-aikaista väliaikaista teknistä johtajaa

Akaan kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto päätti torstaina esittää kaupunginhallitukselle, että tekninen johtaja Antti Kemi siirretään suostumuksellaan määräaikaiseen, osa-aikaiseen kaupungininsinöörin toimeen 1.4.2018 lukien. Kemille maksetaan jatkossakin teknisen johtajan palkkaa, joka suhteutetaan viikoittaisen, 60-prosenttisen osa-aikatyön määrään.

Henkilöstöjaosto esittää myös, että Kemin irtisanouduttua ja teknisen johtajan viran tultua avoimeksi virka julistetaan julkisesti haettavaksi.

Toisin kuin henkilöstöjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori esitti, henkilöstöjaosto ei kuitenkaan esitä kaupunginhallitukselle, että Antti Kemi hoitaa osa-aikaisesti väliaikaisena viranhaltijana teknisen johtajan virkaa 31.8.2018 tai enintään siihen saakka, kunnes se on vakinaisesti täytetty ja uusi viranhaltija on ottanut viran vastaan. Tämän kohdan poistoa esitti Jukka Salminen (kok).

Jukka Salmisen ja viiden muun henkilöstöjaoston jäsenen mielestä Antti Kemin ei pidä uudessa kaupungininsinöörin toimessaan hoitaa osa-aikaisena väliaikaisena viranhaltijana teknisen johtajan virkaa.

Kemiä varten syntyvän kaupungininsinöörin määräaikaisen toimen kelpoisuusehdoksi henkilöstöjaosto päätti vahvistaa vähintään rakennusinsinöörin tai sitä vastaavan tutkinnon rakennustekniikan alalta.

Pulkkinen olisi odottanut ratkaisuja kanteluihin

Lopullinen päätösesitys syntyi henkilöstöjaostossa usean äänestyksen jälkeen. Jukka Salmisen esityksen lisäksi Mervi Pulkkinen (kesk) esitti, että asia palautetaan valmisteluun kunnes on saatu ratkaisu aluehallintoviranomaiselta Kati Koivulan kanteluun Viialan terveyskeskuksesta ja Janne Savolaisen Eduskunnan oikeusasiamiehelle tekemään kanteluun, joka koskee muun muassa Viialan yhtenäiskoulun Keskustan koulun sisäilmaongelmia ja väistötilojen osoittamista opetustoimen käyttöön. Lisäksi Pulkkinen halusi odotettavan, että tarkastuslautakunta ja tilintarkastaja ovat antaneet lausuntonsa hänen 20.12.2017 kaupunginhallitukselle esittämiin johdantokysymyksiin ja kaupunginhallituksen Antti Kemiä koskeva selvitysmenettely on käsitelty ynnä vuoden 2017 tilinpäätös on selvillä ja siihen erityisesti liittyen teknisen toimen rahankäyttö on selvitetty.

Juhani Jara (vas) kannatti Mervi Pulkkisen ehdotusta, mutta se hävisi äänestyksessä 3–4, joten käsittelyä jatkettiin.

Palautuksen kannalla oli Pulkkisen ja Jaran lisäksi Reino Jurvanen (ps). Asian käsittelyä halusivat jatkaa Hannu Järvinen (sd), Kati Kuusisto (vihr), Jukka Salminen ja Raija Toivonen (sd).

Seuraavaksi Reino Jurvanen esitti, että tekniseen toimeen perustettu osa-aikainen, määräaikainen kaupungininsinöörin toimi käytetään henkilöstön työtaakan helpottamiseen tai muutoin tasapainottamisohjelman mukaisesti.

Juhani Jara kannatti Jurvasen ehdotusta, joka taisteli seuraavassa äänestyksessä ja Raija Toivosen kannattaman Jukka Salmisen esityksen kanssa mutta hävisi 3–4.

Tämän jälkeen äänestystä jatkettiin Salmisen tekemän muutosehdotuksen ja henkilöstöjohtaja Sinivuoren päätösehdotuksen välillä. Tämän mittelön Salmisen ehdotus vei äänin 6-1. Sinivuoren pohjaesitystä kannatti Hannu Järvinen ja Salmisen esitystä Juhani Jara, Kati Kuusisto, Mervi Pulkkinen, Raija Toivonen ja Reino Jurvanen.

Eriävät mielipiteensä asiasta jättivät Jurvanen ja Pulkkinen.

Henkilöstöjaosto piti asian käsittelyn aikana kokoustauon kello 18.57–18.59 ja Jukka Salminen poistui kello 19.12 asian päätöksenteon jälkeen.

HEI, LÖYSIT TIMANTIN!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.

Uusi käyttäjä, luo itsellesi tunnukset, niin pääset aloittamaan ilmaisen kokeilujakson.

Kommentit (3)

  1. timovepsalainen

    Niin ne ajat muuttuu. Muinoin merimiesten piti varoa ahanghaijaajia. Joskun Tampereella piti olla varovainen, ettei herännyt aamulla Hervantalaisen asuntoyhtiön osakekirjat taskussa. Nyt Akaassa täytyy liikkua varovasti, vaarana on kaupunginjohtajan, tenisen johtajan ja kiinteistöpäällikön pesti. Olkaa varovaisia ulkona liikkuessanne.

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>