Leijona Futsal varmisti runkosarjan kolmannen sijan

Miikka Hurme (vas.) iski sunnuntaina kaksi osumaa. Kuva: Tuukka Nyström.

Futsal-Liigan runkosarjassa vietettiin tuplaviikonloppua. Vaikka Leijona Futsal hävisi lauantain ottelun Jyväskylässä KaDylle, se onnistui sunnuntain kotivoiton ansiosta varmistamaan kolmannen sijan ennen tulevan lauantain viimeistä pelikierrosta. Näin joukkue pääsee valitsemaan vastustajansa ensi viikolla alkaviin pudotuspeleihin.

Akaalaisten viikonloppu käynnistyi siis Keski-Suomen reissulla. Isäntäjoukkueena toimi sarjakärki KaDy, joka on vakuuttavan runkosarjan ansiosta noussut eittämättä suurimmaksi mestarisuosiksi – jopa ohi hallitsevan mestarin Sievin. Leijona Futsalin taistelu Jyväskylässä jäi hiukan kaksijakoiseksi, minkä takia KaDy lopulta piti pisteet kotihallissaan lukemin 5–3 (1–1).

Vielä avausjakso oli lähestulkoon parasta Leijonaa koko kaudella. Taukolukemat olisivat voineet olla vierasjohtokin, mutta pieni tehottomuus maalipaikoissa kostautui, kun KaDy nousi tasoihin jakson viimeisellä minuutilla. Peliesitys sinänsä oli kuitenkin rohkaiseva – joukkue näytti, että parhaana päivänä myös KaDy on kaadettavissa.

Toisella jaksolla ote hiukan herpaantui, ja jyväskyläläiset näyttivät, etteivät he ole turhaan sarjan kärjessä. Leijona Futsalista maalinteossa ottelussa onnistuivat Jussi Nyström, Mika Jussila ja Petri Grönholm.

Aleksi Pirttijoki osui kotona kahdesti

Sunnuntaina palattiin kotoisalle Monarille, ja meno oli sen mukaista. Tamperelaisvastustaja PP-70 joutui lähtemään kotimatkalle tylyn 11–5 (4–1) -kotivoiton jälkeen. Vaikka vierasjoukkue avausmaalin ottelussa tekikin, niin todellisuudessa voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Niin paljon parempi joukkue Leijona Futsal kentällä oli. Hyökkäykset vyöryivät kerta toisensa jälkeen kohti tamperelaismaalia, ja tulosta tuli.

Leijona Futsalin tulivoima oli jälleen liikaa vierasjoukkueelle. Kuva: Tuukka Nyström.

Jovan Stankovic sekä pistepörssin voitostakin vielä taisteleva Grönholm iskivät tehot 2+3. Miikka Hurme ja Jussila sen sijaan tyytyivät 2+1 -tehopisteisiin.

Kotiyleisöä ilahduttivat myös Aleksi Pirttijoen kaksi osumaa. Näiden lisäksi myös Yasar Elbeller osui kertaalleen, ja Henri Ojalalle merkattiin kaksi syöttöpistettä. Joukkueesta löytyi jälleen tulivoimaa laajalla rintamalla, vaikka Nyström ja Dusan Milojevic olivatkin rikkoneet Jyväskylässä itsensä pelikieltoon sunnuntaille.

Voiton myötä Leijona Futsalin sijoitus runkosarjassa varmistui kolmanneksi. Näin tulevan lauantain viimeisellä kierroksella joukkue matkustaa Kemiin ilman urheilullista panosta. Viikonlopun mielenkiintoisin anti löytyykin sunnuntailta, jolloin järjestetään puolivälierien valintatilaisuus. Siinä runkosarjan voittaja KaDy valitsee ensimmäisenä vastustajansa. Sen jälkeen valinnan suorittaa sarjakakkonen Sievi, ja kolmantena siis Leijona Futsal. Viimeinen sarjakierros antaa lopulliset vastaukset siihen, mitä joukkueita on valittavissa puolivälierävastustajiksi.

Aleksi Pirttijoki iski kaksi maalia PP-70:n verkkoon. Kuva: Tuukka Nyström.